Prihranite pri sanaciji izolacije

FonaTerm – granular je izolacija sestavljena iz kosmičev tekstilnih ostankov, ki se zaradi svojih lastnosti uporablja za toplotno in zvočno izolacijo.

Z vpihavanjem v medprostore predelnih montažnih sten, stropov ali ostrešij, dosežemo homogen izolacijski sloj, ki zapolni vse prazne prostore in ima odlične toplotne ter zvočne izolacijske lastnosti. Zaradi večje mase izolacijskega materiala in 100 % zapolnjenosti volumna dobimo večjo akumulacijo toplote in ugoden fazni zamik. To vodi v manjšo porabo energije, glede na klasične načine izoliranja.

 

Z izolacijo FonaTerm – granular izolirane stene dihajo, saj je zaradi kosmičaste strukture omogočen prehod vodne pare skozi izolacijo. Izolacija ne gnije ali plesni in ni užitna za mrčes in glodalce. Prav tako ni strupena in ne povzroča alergij, zato je delo z njo človeku in okolju prijazno. Testirali so jo na ZAG Ljubljana po zahtevah veljavnih standardov.

 

S FonaTermom lahko dopolnimo predhodno posedeno oziroma iztrošeno izolacijo. To predstavlja pri sanaciji objekta velik prihranek (npr. dopih FonaTerm na predhodno izolacijo podstrešij). Običajno je uporaba vpihane izolacije včasih edini možni, najhitrejši in najcenejši način pri sanaciji starejših, slabo izoliranih stavb.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.