Prezračevalni sistem Lunos preprečuje nastajanje plesni

Ko se pojavi plesen v prostoru, je to znak za alarm. Plesen namreč ogroža naše zdravje. Zato je potrebno čim prej ukrepati. Na razpolago imamo več možnosti, od raznih premazov, emulzij, ki pa po navadi ne rešijo trajno problema, saj plesen odstranjujejo, ne pa preprečujejo. Zato je v praksi najboljša rešitev vgradnja prezračevalnega sistema. Tega ukrepa se je poslužil tudi g. Marjan Lunar, ki je z odločitvijo nadvse zadovoljen.

Osnovni ukrep in najbolj učinkovit je, da takrat, ko se pojavi plesen, prostor prezračujemo. To je potrebno izvajati redno, kar pa zahteva red in vestnost. To pa ne uspe vsem, sploh če smo veliko odsotni od doma npr. v službi, šoli … Tudi g. Marjan Lunar je imel tako težavo. Doma ima sicer dobro izolirano hišo in sodobna okna, ki pa je ni uspel prezračiti, ker so bili vsi družinski člani vedno veliko odsotni. Pet minut zjutraj pred odhodom od doma namreč ni bilo dovolj. Zato se jim je začela na določenih zunanjih stenah pojavljati plesen.

Novembra lani se je tako odločil za vgradnjo sistema LUNOS. S sistemom se je spoznal na sejmu in mu je bil všeč, ne samo zaradi zagotovil ponudnika, da deluje, ampak tudi zaradi enostavne montaže. Sistem je namreč decentraliziran in zahteva le izdelavo prebojev sten in se vgradi lokalno.

Po pol leta se je odločil vgraditi še dodatno enoto v spodnje prostore. S sistemom je povsem  zadovoljen, plesni ni več v prostorih, poleg tega pa deluje tiho in tako ne predstavlja nobene motnje. Poleg tega, da je rešil problem s plesnijo, pa ima sedaj še čistejši zrak in privarčuje tudi z ogrevanjem prostorov, saj naprava vrača toploto v prostor.

Direktor podjetja LUNOS g. Milan Kuster pravi, da prezračevalne naprave skoraj ni potrebno oglaševati, saj so zadovoljne stranke tiste, ki so najboljša reklama. Pravi še, da je potrebno izdelek, ki ga prodajaš, preizkusiti in le tako ga lahko priporočaš ljudem. Do sedaj je njihovih več kot pet tisoč kupcev zadovoljnih in to jim je dodatna spodbuda, da ljudem naprej ponujajo dobro rešitev za njihove težave.

logo Lunos
info@lunos.si | 01 620 43 00 | Spletna stran

Specialisti za prezračevanje. LUNOS je mnogo več kot le običajno prezračevanje.

Prejšnji članekVse kar morate vedeti o ogrevanju
Naslednji članekE-priročnik Za varčen dom: Ogrevanje
logo Lunos
info@lunos.si | 01 620 43 00 | Spletna stran

Specialisti za prezračevanje. LUNOS je mnogo več kot le običajno prezračevanje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.