Preprost način za vedno svež zrak v prostoru

A si predstavljate, da se vam okna sama odpirajo in zapirajo glede na vaše potrebe? Se sliši nerealno? Pa sploh ni: na Slovenskem trgu je že na voljo VELUX ACTIVE sistem za uravnavanje kakovosti notranjega zraka.

VELUX ACTIVE s senzorji iz podjetja NETATMO je preprosta pot do bolj kakovostnega notranjega zraka. Senzorji stalno nadzirajo temperaturo, vlago in količino CO2 v prostoru ter odpirajo ali zapirajo električna strešna okna ter notranja in zunanja senčila VELUX INTEGRA za bolj kakovosten notranji zrak in bolj prijetno bivalno klimo v prosotru. Sistem je preko getaway in hišnega wi-fi omrežja povezan z vremensko napovedjo in skupaj s senzorji v prostoru regulira odpiranje in zapiranje strešnih oken VELUX za bolj kakovosten in zdrav zrak v prostoru. Z odpiranjem in zapiranjem senčil pa sistem preprečuje pregrevanje prostora poleti. Pregled delovanja in upravljanje se izvaja preko brezplačne aplikacije za pametni telefon, ki je prevedena v Slovenski jezik. Kar pomeni, da lahko s strešnimi okni VELUX upravljate tudi v službi ali na dopustu ter imate seveda pregled nad tem kakšna je klima v prostorih.

Zakaj je takšen sistem sploh potreben?

Postali smo generacija zaprtih prostorov, saj povprečno preživimo 90% časa znotraj. Če zraka v prostoru ne izmenjujemo, se pravi če ne zračimo se kaj hitro zgodi, da dihamo zelo slab zrak. Pravzaprav so raziskave pokazale, da je zrak v notranjih prostorih tudi do 5x bolj onesnažen kot zunanji zrak. Tako slab zrak pa ima vpliv na naše zdravje. Zato je zelo pomembno, da se prostori redno zračijo. To pa pomeni 3 x na dan odpreti okna za nekaj minut in ustvariti prepih. Seveda je bolj enostavno, če se to zgodi avtomatsko. Za 249 EUR se lahko nadgradi elektrificirana strešna okna VELUX in prepusti skrb za prezračevanje avtomatizaciji.

Več informaciji o VELUX ACTIVE sistemu za uravnavanje kakovosti notranjega zraka najdete tukaj.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.