Novo: Lunos e2 PLUS Blue Line – modra izbira

Lunos je za tiste malce bolj zahtevne uporabnike zasnoval prestižno linijo izdelkov – e2 PLUS Blue Line. Nadgrajen sistem e2 odlikujejo steklena maska, izpopolnjena oblika, vsestranskost in še tišje delovanje.

Zaradi zelo majhne porabe je neprekosljivo energetsko učinkovit in zato aktivno prispeva k varovanju okolja in tudi večjim prihrankom. S svojo inovativno regulacijo izmenjave zraka pa zagotavlja učinkovito zaščito proti škodi, ki nastane zaradi vlage in pojava plesni. Ta najmanjši decentralni prezračevalni sistem je tudi visoko združljiva z vsemi LUNOtherm elementi in se lahko vgradi tako v novogradnje kot v sanacije.

NOVA generacija najbolje prodajanega prezračevalnega sistema v Sloveniji – Lunos e2. Prezračevalni sistem Lunos e2 se vsako leto izboljšuje in je bil leta 2017 ponovno nagrajen kot najboljši prezračevalni sistem »Best of 2017 «, hkrati pa je prejel še prestižno nagrado za najbolj energetsko učinkovit proizvod leta »Best product of the year 2017« v kategoriji funkcionalnost in ekologija.

Neslišno delovanje

Elektromotorji z visoko učinkovitostjo, z najnovejšo ekonomično in ekološko tehnologijo, v kombinaciji z mehansko predelanimi in posebej izboljšanimi ventilatorji so znane prezračevalne zvoke skorajda izničili. Slišnost pri delovanju v oddaljenost 1 m je samo 9,7 dB, tako se prezračevalniki uvrščajo v področje daleč pod DIN zahtevanimi mejnimi vrednostmi za bivalne in spalne prostore. LUNOS postavlja povsem nova merila v smislu zvoka pri prezračevanju.

Prijaznost do okolja

S preračunano porabo 0,03 W/m3/h je e2 Plus Blue Line neprekosljivo energetsko učinkovit in zato aktivno prispeva k varovanju okolja kot tudi k prihrankom, ki se poznajo v denarnici. Določila aktualnega standarda DIN 1946-6 za naprave energetske učinkovitosti E so presežena v mnogokratniku, kar napravo postavlja na 1. mesto med primerljivimi proizvodi.

Inovativnost

e2 Plus Blue Line deluje po znanem principu regenerativne izmenjave toplote, ki jo je podjetje LUNOS izboljšalo skoraj do popolnosti. Tako imenovani acuvent-hranilnik toplote je umeščen na sredino zračnega toka, ki ga ustvarja eko-ekonomični motor z aksialnim ventilatorjem. Z izmenjajočo smerjo zračnega toka, ki se ga namensko povzroča z delovanjem ventilatorja, se keramično jedro napolni s toplotno energijo zraka, ki izhaja iz prostora, ter jo oddaja v dovajani zrak. Ta proces je tako učinkovit, da se pri prezračevanju izgubi le 10 % energije za ogrevanje.

Za uravnovešeno odvajanje in dovajanje zraka je priporočljivo vgraditi dve enoti oziroma parno število prezračevalnih naprav e2 Plus Blue Line. Zelo pomemben del prezračevalne enote je učinkovit filter. Filtri so trajni in enostavni za čiščenje. Za tiste z alergijami pa ponujamo posebne mikro filtre, ki poskrbijo, da cvetni prah, umazanija in prašni delci ne morejo več v bivalne prostore.

  • Povprečna energetska učinkovitost 97,6 %
  • Prilagodljiv pretok zraka 15–75 m3/h
  • Zaščita pred zunanjim zvokom 49,0 dB

Majhnost

e2 Plus Blue Line je najmanjša decentralna prezračevalna naprava za prezračevanje bivalnih prostorov z rekuperacijo toplote in deluje na principu regenerativne toplotne izmenjave. S pomočjo najmodernejše tehnologije nam je uspelo izdelati hranilnik toplote iz keramičnega kompozita, ki povrne toploto v vrednosti 93,6 %. Kombinacija z visoko učinkovitim ekonomičnim in ekološkim elektromotorjem ter pametnim uravnavanjem je omogočila LUNOS-u razvoj najbolj gospodarne naprave za prezračevanje.

Združljivost

Kjer je že vgrajen kakšen LUNOS-ov prezračevalni sistem, se e2 Plus Blue Line lahko umesti v že obstoječe odprtine v zunanjih stenah tipa ALD-R 160 ali ALD-R 160 L v LUNOtherm elementih. Tudi pri novogradnjah se lahko kombinira z vsemi LUNOtherm elementi. V kombinaciji z LUNOtherm fasadnimi elementi ostane ob okenskem okvirju le komajda vidna reža. Rešetke in posegi v steno niso več potrebni.

Vsestranskost

LUNOS e2 Plus Blue Line lahko uporabimo tako pri novogradnji kot pri sanaciji. Pri novogradnji se lahko vgradi z vstavitvijo stenskega ohišja že med zidake ali pa se kasneje oziroma pri sanaciji vgradi s prebojem stene v premeru 162 mm, kar izvedemo s posebnim vrtalnikom. Pri tem mora biti stena debela minimalno 30 cm (skupaj z izolacijo). Naprave se z nizkonapetostnim kablom (12 V) povežejo neposredno z upravljalno enoto (220 V).

Prezračevanje z rekuperacijo toplote bo z LUNOS-ovo napravo e2 učinkoviteje, kot je bilo kadarkoli prej.

info@lunos.si | 01 620 43 00 | Spletna stran

Specialisti za prezračevanje. LUNOS je mnogo več kot le običajno prezračevanje.

Prejšnji članekGEN-I s 40imi aktivnimi odjemalci testiral 54 MW prilagodljivega odjema
Naslednji članekKakovostna in zanesljiva garažna vrata Lomax
info@lunos.si | 01 620 43 00 | Spletna stran

Specialisti za prezračevanje. LUNOS je mnogo več kot le običajno prezračevanje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.