Nova stopnja v razvoju centralnih sesalnih sistemov

Minilo je že dobro desetletje odkar so se na trgu pojavili prvi centralni sesalni sistemi, ki so omogočali vklop inizklop centralnega sesalnika na ročaju ter tako začeli s trga izpodrivati sisteme z mikrostikalom v vtičnicah. Naslednjo stopnjo v razvoju so predstavljali centralni sesalni sistemi, ki so omogočali stopenjsko oz. brezstopenjsko regulacijo moči sesanja na ročaju sesalnega kompleta.

V letošnjem letu pa je največji proizvajalec, ameriško podjetje BEAM, ki je v lasti evropskega velikana Electrolux-a, naredil še korak naprej in predstavil ter na trg lansiral prvi centralni sesalni sistem z dvosmerno komunikacijo, imenovan Alliance.


Dvosmerna komunikacija

Vklop in izklop ter regulacija moči so na področju centralnih sesalnih sistemov že standard in brez tega si dandanes več ne moremo predstavljati centralnega sesalnega sistema. Pri Electrolux-ovem BEAM-u že od leta 1957 razvijajo novosti in vodijo smernice razvoja na področju centralnih sesalnih sistemov. Letos so ponovno presenetili in javnosti predstavili prvi centralni sesalni sistem z dvosmerno komunikacijo. Izraz enosmerna komunikacija se uporablja pri centralnih sesalnih sistemih z funkcijo vklopa in izklopa ter regulacijo moči, nastal pa je zaradi sposobnosti prenosa omenjenih navodil z ročaja sesalnega kompleta na centralni sesalnik. Pri dvosmerni komunikaciji pa je ta lastnost nadgrajena, saj ima tudi centralni sesalnik zmožnost pošiljanja obvestil in opozoril nazaj na sesalni komplet ter uporabniku omogoča, da je zmeraj na tekočem o delovanjem centralnega sesalnega sistema, saj ga v primeru nepravilnega delovanja, kakršnih koli poškodb, nepravilnostih na sistemu ali polnosti rezervoarja centralni sesalnik o tem obvesti na ročaj sesalnega kompleta. Uporabnik lahko nemudoma po prejetem obvestilu izklopi sesalnik in na priročnem pametnem LCD zaslonu preveri za kakšno obvestilo oz. opozorilo gre. Zahvaljujoč visoko zmogljivem motorju, ki je srce vsakega centralnega sistema, imajo sesalniki kar 10 let garancije in predvideno dolgo življenjsko dobo, ki jo pri Electrolux-u ocenjujejo na neverjetnih 20 do 30 let. Sam sistem Alliance pa je zasnovan tako da ga je mogoče vgraditi na večino obstoječih inštalacij, ne glede na starost.

Ostale prednosti sodobnega centralnega sesalnega sistema

Eno izmed največjih prednosti pri izgradnji sodobnega centralnega sesalnega sistema so prav gotovo dolge garancijske dobe posameznih komponent. Nepogrešljive pa so tudi nekatere druge prednosti, kot so dodatna vtičnica na centralnem sesalniku, ki investitorju omogoča prihranek pri inštalaciji dodatne vtičnice v prostoru, kjer je nameščen sesalnik. Vtičnica je lahko krmiljena, kar pomeni, da omogoča vse funkcionalnosti kot stenske vtičnice, ali brez krmiljenja. Sodobni centralni sesalniki za delovanje ne potrebujejo vrečk, ampak se umazanija nabira v rezervoarju, ki ga s centralnega sesalnika preprosto odstranite, vsebino stresete v koš za smeti in ga nato ponovno namestite. Vgrajen trpežen  lter, ki ga ni potrebno pogosto zamenjevati in imajo dolgo življenjsko dobo. Skrbno izbrani pripomočki in inovativni dodatki, uporabniku olajšajo in skrajšajo čas čiščenja. Vgradnja centralnega sesalnega sistema predstavlja dolgoročno investicijo, ki se investitorju zaradi dolgih življenjskih dob posameznih komponent, nizkih stroškov vzdrževanja in ugodnih cen, povrne že v nekaj letih.

BEAM Electrolux je na trg lansiral prvi centralni sesalni sistemi z dvosmerno komunikacijo.


Za profesionalno čistilno tehniko in centralne sesalne sisteme kontaktirajte podjetje Omega d.o.o.


Oglasno sporočilo

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.