Nova generacija popolnoma integriranih solarnih strešnikov, eQube

Brez pritrdilnih elementov ali okvirjev nad streho! Tako, kot nam je všeč.
Brez pritrdilnih elementov ali okvirjev nad streho! Tako, kot nam je všeč.

Do nedavnega smo imeli na voljo samo eno možnost za proizvodnjo električne energije s pomočjo sonca. Masivni solarni paneli z nosilci ter pritrdilnimi sistemi so prijetne domove spremenili v grde trdnjave. Poleg estetike se lastniki solarnih panelov soočajo s številnimi praktičnimi izzivi:

  1. Ustreznost strešne konstrukcije. Tipični solarni panel tehta okoli 18-25 kg, brez kovinskih konstrukcij, na katere je povezan. Na streho je običajno nameščenih več panelov, ki znatno obremenijo ne le sistem solarnih nosilcev, ampak tudi strešno konstrukcijo – vsaka hiša ni primerna za tako težko obremenitev. Dodatna ojačitev strešne konstrukcije je lahko velik strošek, ki se mu mnogi investitorji razumljivo želijo izogniti.
  2. Povečano tveganje puščanja strehe. Streha s sončno elektrarno ima veliko nenamernih lukenj na kvadratni meter za namestitev nosilcev in preboje kablov. Jasno je, da bo streha s takimi preboji delovala drugače kot streha brez. Za razliko od GERARD-a, nekateri proizvajalci strešnih kritin ne ponujajo posebnih dodatkov za namestitev solarnih sistemov. Zaradi tega so paneli na streho nameščeni nestrokovno. Take strehe ni več mogoče šteti za popolnoma nedotaknjene in kot take tudi ne odporne na vse pogostejše vremenske ekstreme.
  3. Vplivi iz okolja. Solarni paneli so priljubljeno zatočišče za prostoživeče živali. Ptice zelo rade gnezdijo pod paneli. Čeprav to razveseli ornitologe, je lahko sila težavno čiščenje njihovih gnezd pod paneli, ko mladički zapustijo svoje gnezdo. Da ne omenjamo čiščenja njihovih iztrebkov z zgornjih površin solarnih elementov.

Kaj se je spremenilo s solarnim strešnikom eQube?

Z eQube solarnim strešnikom dobi strešna kritina dvojno vlogo. Gre za celovit strešni sistem, ki odlično dopolnjuje GERARD-ov strešnik Eleganta. Združena moč eQube in Eleganta strešnika ustvarja iluzijo tradicionalne, a neverjetno elegantne strehe. Morda sploh ne boste opazili, da so solarni elementi diskretno integrirani v streho.

eQube solarni strešnik s strešnim sistemom Eleganta na strehi stanovanjske hiše v fazi gradnje.
eQube solarni strešnik s strešnim sistemom Eleganta na strehi stanovanjske hiše v fazi gradnje.

Sodelujte v nagradni igri in vaša nova streha GERARD je lahko GRATIS!

eQube vaša nova streha gratis

Solarni strešnik eQube je spremenil pravila igre

GERARD je razvil eQube, revolucionarno solarno ploščo, ki odpravlja omejitve tradicionalnih solarnih panelov. Kliknite tukaj, če želite odkriti njegove številne prednosti, raziskati njegove tehnične specifikacije in videti, kako se eQube skoraj neopazno integrira v dokončane projekte.

Zdaj pa poglejmo štiri bistvene razlike med GERARD eQube in običajnimi solarnimi paneli:

  1. Izgled. Osupljiva estetika brez dodane višine na strehi. Vaša prva misel ob pogledu na streho z eQube solarnimi strešnik bo verjetno: “Tako bi morala izgledati moderna hiša 21. stoletja!”

Ne bo vam potrebno sklepati kompromisov glede zmogljivosti. Vsak strešnik zagotavlja 60 vatov moči; 60 eQube strešnikov pri 60 vatih proizvede 3.5kWh energije, kar zagotavlja dovolj energije za manjšo enostanovanjsko hišo. Pokrije se lahko le del strehe ali pa celotno površino obrnjeno proti soncu. Omejeni smo torej le s površino naše strehe.

Dvanajst eQube strešnikov na fotografiji proizvede 0,768 kWh.
Dvanajst eQube strešnikov na fotografiji proizvede 0,768 kWh.
  1. Univerzalna uporaba. Sončna energija je dostopna povsod! Za namestitev eQube solarnih strešnikov ne potrebujete velikih površin. Vsaka streha bo delovala, vključno z manjšimi modularnimi objekti za občasno bivanje (mobilne hišice, vikendi). Navsezadnje, vsak solarni strešnik eQube doda strehi le 1 kg teže, kar je približno 6-krat lažje od klasičnih solarnih panelov!
  2. Zmogljivost že pri dnevni svetlobi. eQube izkorišča moč dnevne svetlobe, kar je prednost v primerjavi s klasičnimi solarnimi paneli,  ki so odvisni samo od sončne svetlobe. To pomeni, da naši solarni strešniki proizvajajo energijo tudi v oblačnih dneh. Ta prednost je še posebej dragocena za prebivalce Srednje Evrope, medtem ko se sredozemska regija sonči s 100 ali več sončnimi dnevi vsako leto, imajo območja severno od Alp v povprečju le 60 sončnih dni v letu.
  1. Samočistilni. Za ohranjanje ustrezne učinkovitosti klasični solarni paneli potrebujejo čiščenje vsaj enkrat letno. Plačilo vzdrževalnih del s čiščenjem pomeni dodaten strošek, ki ga moramo odšteti od prihrankov s proizvedeno energijo. Strešniki eQube ne potrebujejo vzdrževanja, so samočistilni in odporni na umazanijo, zahvaljujoč napredni tehnologiji zaščitne folije na zgornji strani eQube strešnika.

eQube strešnik

Obiščite nas in odkrijte številne prednosti eQube solarnega sistema. Za več informacij o našem solarnem strešniku eQube pa si lahko preberete tudi brošuro eQube. Če imate kakršna koli vprašanja, vam bodo naši strokovnjaki z veseljem odgovorili. Stopite v stik s prodajnim predstavnikom ali distributerjem strešnikov GERARD v vaši regiji!

Ne pozabite pa še sodelovati v naši veliki nagradni igri, kjer bomo srečnemu nagrajencu podarili novo streho GERARD zastonj! Za sodelovanje kliknite tukaj.

brane.potocnik@gerardroofs.eu | 051 606 101 | Spletna stran

Povratne informacije, ki smo jih v več kot 60-ih letih prejeli s trgov, nam nedvoumno razkrivajo razloge, zaradi katerih se ljudje raje odločajo za strehe GERARD kot za druge vrste kritin.

Prejšnji članekMarlesov koncept Lumniya prejel najvišjo oceno žirije BIG SEE Arhitektura za leto 2024
Naslednji članekNeuničljiv: je to najboljši avto na svetu?
logo gerard
brane.potocnik@gerardroofs.eu|051 606 101| Spletna stran

Povratne informacije, ki smo jih v več kot 60-ih letih prejeli s trgov, nam nedvoumno razkrivajo razloge, zaradi katerih se ljudje raje odločajo za strehe GERARD kot za druge vrste kritin.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.