Najboljši žari, ki jih lahko imate to poletje

Grilled pork baby ribs with barbecue sauce on the grill. Festival street food
Foto: Artem Zakharov iz iStock

Žari so zagotovo nepogrešljiv dodatek vsakega poletja. Omogočajo nam, da pripravimo odlično hrano za poletne piknike, ob kateri lahko uživamo s svojimi najbližjimi. Kateri žari so nujni za letošnje poletje?

Plinski žari

Plinski žari so pogosto prva izbira kuharskih mojstrov, saj se hitro segrejejo na želeno temperaturo in so tako pripravljeni za uporabo. Posamezni modeli se razlikujejo po številu gorilnikov, velikosti površine za pečenje, moči in funkcionalnih dodatkih. Izbirate lahko tudi med različnimi načini prižiganja. Med vsemi žari so plinski najbolj enostavni za uporabo, saj ni prisotnega ognja, hrano pa je mogoče pripraviti v vseh pogojih in okoljih.

Keramični žari

Keramični žari so vedno bolj priljubljeni v svetu kulinarike, saj ponujajo ogromno različnih možnosti priprave hrane – od dimljenja, kuhanja, pečenja, praženja, dušenja itd. Izjemno temperaturno odporna keramika omogoča uporabo žara v vseh letnih časih. Zaradi izolacijskih lastnosti keramike se toplota v žaru zadržuje več ur, zato je poraba oglja zelo majhna. Njihova velika prednost je majhna zahteva po vzdrževanju, saj se žar, ki doseže visoke temperature, očisti sam po principu pirolize.

Žari na oglje

Žari na oglje so nepogrešljiv dodatek na poletnem pikniku za ustvarjanje okusnih BBQ jedi. Njihova največja prednost je porazdelitev toplote, ki jo lahko sami reguliramo glede na potrebe. Žari na oglje omogočajo enakomerno porazdelitev toplote po celotni površini žara ali pa ustvarjanje temperaturnih con za pripravo različnih vrst jedi.

Plinski žari

Prostor za žar

Dandanes se vse več ljudi odloča za postavitev letne kuhinje na vrtu ali terasi, saj nam omogoča udobno bivanje na prostem in hkrati uživanje ob dobro pripravljeni hrani z žara. Z vgradnimi ali otočnimi žari ter vrtnimi kurišči lahko ustvarimo edinstveno vzdušje in atraktiven videz. Za piko na i pa poskrbijo še elementi, ki so omenjeni v nadaljevanju.

Letna kuhinja

Pice in steaki so se hitro prerinili v ospredje

Pice in steaki so v zadnjih nekaj letih postali neizogiben del kulinarike, ki jo pripravljamo na prostem.

Električna peč za pico

Steakerje delimo na plinske in električne ter omogočajo hitro pripravo okusnih steakov na temperaturi do 900 °C. Zaradi tega steak dobi hrustljavo skorjo od zunaj, znotraj pa ostane sočen, mehak in roza. Seveda lahko na steakerju pripravimo tudi ribe, hamburgerje, gratinirane jedi in celo sladice.

Peči za pico so plinske, električne in krušne. Vsaka je edinstvena in zaradi posebne oblike ter izdelave doseže zelo visoke temperature, zato je vaša pica pečena v minuti in pol. Pica peči so odličen dodatek vaši kuhinji na prostem.

V letošnje poletje z najboljšimi žari

Da boste v letošnje poletje vstopili pripravljeni, preverite ponudbo žarov na spletni strani https://www.vrtno-pohistvo.com/zari. Na voljo je ogromna izbira, ki bo navdušila vsakega ljubiteljskega ali profesionalnega kuharja, ter tiste, ki bodo to šele postali.

info@vrtno-pohistvo.com | 070 45 33 33 | Spletna stran

Navdihujoče, elegantno in vrhunska kakovost so samo nekateri od komplimentov o premium proizvodih spletne strani Casa, ki jih najdete na spletni strani www.vrtno-pohistvo.com. Za proizvode je značilen vrhunski design s praktičnimi rešitvami, npr. All Weather blazine programa Life so oblikovane tako, da so lahko na prostem vse leto.

Prejšnji članekYtong hiše razširile ponudbo z Xella gradbenimi storitvami
Naslednji članek6 ključnih nasvetov za zdravje in zadovoljstvo vaših ljubljenčkov – ter prihranke na vašem računu
info@vrtno-pohistvo.com | 070 45 33 33 | Spletna stran

Navdihujoče, elegantno in vrhunska kakovost so samo nekateri od komplimentov o premium proizvodih spletne strani Casa, ki jih najdete na spletni strani www.vrtno-pohistvo.com. Za proizvode je značilen vrhunski design s praktičnimi rešitvami, npr. All Weather blazine programa Life so oblikovane tako, da so lahko na prostem vse leto.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.