Montažni podporni zid ReCon

Škarpniki ReCon so novost na našem trgu, proizvaja jih Celovško podjetje SW Umwelttechnik, ki je znano po visoko kakovostnih betonskih izdelkih. Izdelani so iz betona visoke kakovosti C 25/30 B5, zato so odporni na sol, kar omogoča uporabo ob cestah, kjer se pozimi uporablja sol.

Postavitev je hitra in preprosta, saj razen v zahtevnih primerih ni potrebe po betonskem temelju. Najprej naredimo izkop nekje do 40 cm pod prvo vrsto škarpnikov, nasujemo najprej grobi lomljenec (do 5 cm) za boljše odvodnjavanje, preko tega pa nasujemo še fini lomljenec za lažje izravnavanje prve vrste, ki mora biti popolnoma ravna, da ne pride do razhajanj v višjih vrstah.

Preden položimo prvo vrsto, nasutje dobro zbijemo in utrdimo, za prvo vrsto položimo drenažno cev. Za nastavljanje škarpnikov rabimo primeren stroj, srednje velik bager, gradbiščno dvigalo ali hidravljično roko. Zidaki se ujemajo z sistemom peresa in utora, ravnamo jih z vodno tehtnico in z štiri metersko lato.

S škarpniki ReCon lahko izvedemo podporne zidove do 5 m višine, brez betonskega temeljenja, prav tako je možno izvesti okrogline. Škarpniki omogočajo oporo zemljini, hkrati nudijo estetiko klesanega granita.

Več informacij dobite na tej facebook strani, elektronskem naslovu info@isospan.si in tudi na telefonski številki +386 (0)41 542 727.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.