Letošnji dobitnik ZKG

Med letošnjima dobitnikoma priznanja Znak kakovosti v graditeljstvu (ZKG) je EkoBlue biološka čistilna naprava za komunalne odpadne vode z nestalnim dotokom, podjetja ROTO GROUP iz Murske Sobote.

Podjetje EkoBlue je razvilo povsem novo obliko posode iz polietilena, namenjene za čistilno napravo za komunalne odpadne vode z nestalnim dotokom. Novi tip čistilne naprave ima poleg drugačne oblike izboljšane konstrukcijske lastnosti, optimiziran je tudi proizvodni proces. Eko Blue čistilna naprava vsebuje tri povezane rezervoarje iz polietilena. Vsaka komora ima določeno funkcijo:

  • prva komora – primarno čiščenje,
  • druga komora – aeracijski prekat z bakterijami na prosto gibajočih nosilcih, ki omogoča njihovo preživetje tudi pri nestalnem dotoku odpadne vode,
  • tretja komora – sekundarno čiščenje z usedalnikom.

Prednosti čistilne naprave so vrtljiv vtok za lažjo montažo, enostavno vzdrževanje,  dolga življenjska doba. Podjetje svojim kupcem ponuja celovito storitev: od izdelave, prodaje, tehničnega svetovanja, distribucije, montaže, servisiranja, poprodajnih storitev in izobraževanja uporabnikov. Podjetje posluje skladno z ISO 9001 in 14001, zaposleni se stalno izobražujejo. Veliko skrb posveča tudi varovanju okolja.

Bojan Pogorevc, univ.dipl.inž.les.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.