Les je odličen izolator – kakovostna okna Glin

Les je naraven in ekološki material, za njegovo predelavo se porabi majhna količina energije. Zaščiten les je dolgo obstojen in ga je mogoče vzdrževati, kar je pri drugih materialih težje. Ker je les nastajal ob velikih temperaturnih spremembah, je tudi sposoben prenašati temperaturna nihanja, medtem ko lahko PVC pri nizkih temperaturah in večjih silah poka.

Les je tako zelo dober izolator. Lesena okna in vrata Glin, podjetja s 110 letno tradicijo, ustrezajo vsem zahtevnim kakovostnim normativom. Debelina okvirja in krila, večslojne zasteklitve ter kvalitetno tesnjenje zagotavljajo visoko stopnjo toplotne in zvočne izolativnosti ter masivno stabilnost izdelka.

Lesena okna so zaradi načina izdelave (lepljenci) dimenzijsko bolj stabilna od plastike. Okna za pasivne zgradbe na primer imajo vrednost Ug 0,6 W/m2K ter Uw 0,73 W/m2K. Pravica do nepovratne finančne spodbude s strani Eko sklada se dodeli na podlagi veljavnega predračuna / ponudbe izvajalca naložbe za zamenjavo obstoječega zunanjega stavbnega pohištva, torej oken, balkonskih vrat in fiksnih zasteklitev, z vgradnjo novega, energijsko učinkovitega lesenega zunanjega stavbnega pohištva s toplotno prehodnostjo Uw manjšo od 1,1 W/m2K. Razpis je še vedno odprt. V primeru menjave starega stavbnega pohištva dobite za zamenjavo stavbnega pohištva povrnjenih do 20% priznanih stroškov investicije oz. maksimalno 100 €/m2 okna. V kolikor izvedete 3 ukrepe hkrati, pa lahko dobite povrnjenih tudi do 30% priznanih stroškov investicije oz. maksimalno 100 €/m2 okna. 16 osnovnih modelov oken Glin s trojno zasteklitvijo z ustreznim distančnikom ustreza zahtevam Eko sklada.

V podjetju Glin Tis vam bodo prijazno svetovali v zvezi s pogoji razpisa in vam pomagali pri izpolnjevanju vloge za pridobitev subvencije. Več informacij na prodaja@glin.si ali tel. številki 03 83 98 600, reference podjetja pa si lahko ogledate tukaj.

Poleg lesenega stavbnega pohištva, nudijo tudi okna in vrata iz drugih materialov ter vse vrste senčil in okenskih polic. Celovitost ponudbe pa zaokrožujejo s spremljajočimi storitvami, kot so meritve, demontaža, montaža, svetovanje pri novogradnjah in zahtevnih energetskih sanacijah ter servis in vzdrževanje.

Prejšnji članekVas zanima, kako se pravilno lotiti energetske sanacije stavbe (hiše)?
Naslednji članekZrak v zaprtih prostorih je pomemben

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.