Kritine GERARD so odporne proti vsem vremenskim razmeram

Silhouette photography of boat on water during sunset
Foto: Johannes Plenio iz Pexels

Strešna kritina GERARD je zasnovana tako, da bo kos praktično vsem izrednim vremenskim razmeram.

Nenaden močan dež, močan veter in toča so v spomladanskih in polethin dneh pogosto del novic. Posledice so poškodovani domovi, puščajoče strehe in ljudje, ki nujno potrebujejo strešnike, da popravijo strehe pred naslednjo nevihto. Poleg vsega je ustrezne strešnike v zadnjem času težko dobiti. In četudi jih pravočasno najdete, so stroški popravila visoki.

Da ne omenjamo velikih stavb, stanovanjskih blokov, kjer se popravila lahko še bolj zapletejo. Višina stavbe, vprašanja lastništva in odgovornosti lahko povzročajo še dodatne glavobole. Najbolje bi bilo, da bi se temu vsi skupaj izognili, kajne?

Ko želite streho, ki je varna ob močnem vetru

Ali ste vedeli, da so sunki vetra navzgor glavni vzrok porušitve strehe?

Ko močan veter odkrije streho, nastane veliko škode. Mnoge strešne kritine popustijo, ker njihova stara tehnologija polaganja ne vzdrži sunkov vetra navzgor.

pritrditev strehe gerard

Zato smo pri GERARDU razvili tehnologijo polaganja, ki je izredno odporna proti vetru. Lahke jeklene strešne kritine GERARD so pritrjene na strešno konstrukcijo z več pritrdilnimi elementi, pod kotom 90°, zaradi česar so varne pred močnimi vetrovi. Znaten delež opečnih ali betonskih strešnikov ni neposredno pritrjen na strešno konstrukcijo. Ker so medsebojno povezani jekleni strešniki GERARD pritrjeni vodoravno, vsak z vsaj osmimi ločenimi pritrdilnimi elementi, so strehe GERARD pri močnem vetru varnejše kot navpično pritrjene alternative.

Velike kepe toče in sneg? Zaščita GERARD je vključena!

Strešniki GERARD so odporni proti toči v velikosti do 30 mm.

Izredne podnebne spremembe lahko privedejo do velikih zrn toče, ki lahko poškodujejo strehe. Naši strešni sistemi GERARD so odporni proti zrnom toče v velikosti do 30 mm. Streh GERARD ne more prebiti niti zelo veliko zrno toče s premerom 90 mm, kar pomeni, da lahko streha vaš dom še vedno varuje pred vremenskimi vplivi.

Large chunks of hail on dark asphalt and downed green maple leaves, a weather anomaly on a hot summer day.
Foto: Alex Kochev iz iStock

Groba tekstura kamnitega granulata na površini strešnikov GERARD preprečuje, da bi sneg drsel s strehe. Ostal bo na mestu in se neškodljivo stopil. Kritine GERARD lahko vzdržijo več metrov debelo snežno obremenitev in površina nanosa se ob stiku s snegom ali zmrzaljo ne poškoduje.

Streha odporna na poletne nevihte?

Topline poletja se veseli mnogo ljudi. Toda le ta prihaja z večjim tveganjem ekstremnega vremena in močnih vetrov v nekaterih delih Evrope. Podnebne spremembe s sabo prinašajo vedno več poletnih neviht, ki lahko poškodujejo vašo streho.

Dvig zaradi vetra se zgodi, ko je pritisk pod strešno kritino večji od tistega nad njo. Ko veter prehaja streho, pritisk nad njo pade, medtem ko pritisk nad njo naraste zaradi lukenj in točk vstopa. Kot krilo letala pri vzletu, ta učinek vleče strešnike navzgor in lahko pri tem poškoduje ali trga streho.

Gerard streha ob nevihti

Pri GERARD strehah teh skrbi ne boste imeli. Četudi bi privihral orkan s hitrostjo vetra 160 km/h, bi naše strehe odporne na ekstremno vreme tudi to prestale! Glede na naš orkanski test in poročila iz vsega sveta, o tem ni dvoma! Zakaj je GERARD tako močan? Zaradi edinstvenega horizontalnega sistema pritrditve je vpliv vetra praktično izničen. Večina drugih kritin se zanaša na vertikalne metode pritrjevanja, ki se ob močnem vetru rade dvignejo.

Zaradi pametne oblike in sistema pritrjevanja naših streh, to preprečuje ekstremnim vetrovom, da bi ujeli vašo streho in jo odpihnili. Vseeno, kako močne vetrove bo sprememba podnebja prinesla, vaša GERARD streha bo zaščitila vas in vaš dom!

Družina sedi na trati pred hišo

Če k temu dodamo še 50-letno garancijo na vremenske vplive, ki jo ponujajo strehe GERARD®, ste lahko prepričani, da bo vaš dom varen vse življenje in vam strehe ne bo treba znova zamenjati.

Razmišljajte dolgoročno, pomislite na GERARD.

Če imate kakršna koli vprašanja, vam bodo naši strokovnjaki z veseljem odgovorili. Stopite v stik s prodajnim predstavnikom ali distributerjem strešnikov GERARD v vaši regiji!

Ne spreglejte!

Sodelujte v naši veliki pomladni nagradni igri, kjer bomo srečnemu nagrajencu podarili novo streho GERARD zastonj!

Sodelujte v nagradni igri in vaša nova streha GERARD je lahko GRATIS!

eQube vaša nova streha gratis

logo gerard
brane.potocnik@gerardroofs.eu | 051 606 101 | Spletna stran

Povratne informacije, ki smo jih v več kot 60-ih letih prejeli s trgov, nam nedvoumno razkrivajo razloge, zaradi katerih se ljudje raje odločajo za strehe GERARD kot za druge vrste kritin.

Prejšnji članekPreurejanje avtomobilov v mikro kamperje: Kateri modeli so najbolj primerni?
Naslednji članekDobitniki milijonskega jackpota razkrivajo, kaj so najprej kupili z dobitkom
logo gerard
brane.potocnik@gerardroofs.eu | 051 606 101 | Spletna stran

Povratne informacije, ki smo jih v več kot 60-ih letih prejeli s trgov, nam nedvoumno razkrivajo razloge, zaradi katerih se ljudje raje odločajo za strehe GERARD kot za druge vrste kritin.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.