Ravna streha in njene prednosti

Izgradnja hiše je za družino običajno velik zalogaj in prav strehi običajno ne posvečamo preveč pozornosti in ne razmišljamo o možnosti izvedbe ravne strehe. Izvedba ravne strehe je cenejša in tudi stroški vzdrževanja so nižji. Če streho ozelenimo, pa nam ta ponuja številne prednosti.

Investitorji se odločajo za ravne strehe predvsem zaradi:

  • sodobnega videza, ki jo daje ravna streha stavbi,
  • ekološke ozaveščenosti, saj nudi možnost ozelenitve strehe,
  • enostavne tehnične izvedbe,
  • nižjih stroškov vzdrževanja,
  • večjega bivanjskega udobja (večja stabilnost mikroklime).

Ravna streha se lahko izvede v pohodni ali nepohodni varianti. Za izvedbo vseh vrst ravnih streh se lahko obrnete na podjetje IZOLACIJA – KERN d.o.o. Izvedejo ustrezno hidroizolacijo, toplotno izolacijo ravne strehe ter ozelenitev. Njihove tehnične rešitve so enostavne in ugodnejše, nižji so tudi stroški vzdrževanja.

Pri gradnji Dunajskih kristalov so za vse ravne strehe in ozelenjene dele, tako v poslovnem kot tudi v stanovanjskem delu, izvedbo zaupali podjetju IZOLACIJA – KERN d.o.o.

Referenčni primer je zelo zanimiv, saj gre za prikaz različnih sistemov ravnih streh. Stanovanjski del s terasami na strehi stanovalci lahko uredijo v strešne vrtove po meri ali za druge namene, sa je to ravna streha, ki je pohodna, ni pa v osnovi ozelenjena. Hidroizolacija je v tem primeru zaščitena, kar občutno podaljša življenjsko dobo strehe.

Druga zanimivost  so vse pohodne površine v nivoju terena, za katere se niti ne zavedamo, vendar je tudi to streha, saj so spodaj parkirni prostori namenjeni soseski in javni parkirni prostori. Po strehi se razporostirajo vse potrebne dovozne poti, sprehajalne poti in lepo ozelenjen park, ki soseski nudi prijetno bivalno okolje. Naravi je tako investitor povrnil velik del zelenja oz. zelenih površin.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.