Kako izbrati zunanje pohištvo za teraso ali manjši vrt

zoovu gardenfurniture set
Balkoni in terase so prostori, kjer med toplim vremenom pogosto bivamo, vendar jih pogosto jemljemo za samoumevne. Dovolj so veliki, da se lahko sprostimo, in dovolj majhni, da nam ni treba preveč skrbeti za njih. So pa vsekakor prostori, ki lahko povejo veliko o našem domu in so lahko čudovito realizirani na naše in zadovoljstvo vseh naših obiskovalcev.

Kakšno pohištvo izbrati za različne oblike zunanjega prostora

Ko začnete razmišljati o ureditvi balkona ali terase, najprej premislite o namestitvi stropne zaščite na delu vašega zunanjega prostora, naj bo to zložljiv nadstrešek ali pergola, le toliko, da zagotovite, da bo območje s pohištvom zaščiteno pred dežjem. Prav tako bo vaš prostor na prostem postal bolj vsestranski, saj boste lahko uživali, ko dežuje ali ko potrebujete senco v najbolj vročih poletnih dneh.

Končano, čas je, da izberete svoje zunanje pohištvo, vendar je treba najprej odgovoriti na pereče vprašanje in to je – za kaj želite uporabljati zunanji prostor? Očitno mora vaš odgovor upoštevati tudi praktične vidike, kot je velikost vašega balkona, terase, vrta ali dvorišča, pa tudi vaše podnebje in življenjski slog. Zunanji prostori imajo večinoma tri glavne funkcije – obedovanje na prostem, sprostitev in večnamenski prostor za različne aktivnosti. Ne glede na to, ali gre za jutranjo skodelico kave, kosilo, sproščujoč kozarec vina ob koncu delovnega dne ali družabno večerjo, se zdi, da je vse bolj okusno na prostem, zato so stoli in miza za teraso prva stvar, za katero se je treba odločiti. Če je vaša terasa ali dvorišče dolgo in ozko, so vaše možnosti očitno nekoliko bolj omejene kot prostoren vrt, zato boste morali poiskati ozko mizo, pri čemer bo videz čim bolj čist in enostaven, da ne bo vizualno ali fizično obremenil prostora. Če je vaš balkon majhen, je na voljo veliko pametnih rešitev, kot so zložljive mize, v bližini pa lahko dodate majhno polico za steklenice in začimbe, da naredite prostor na mizi za najnujnejše v času obroka. Ne glede na velikost in obliko pa mora biti katera koli vrsta mize in stolov primerna za zunanjo uporabo.

Miza VidaXL

Oblikovanje prostora za sprostitev

Kaj potrebujete, če namesto tega želite le ustvariti prostor za sprostitev na prostem? Tukaj ste lahko bolj domišljavi, saj so najpogostejša rešitev majhni divani, ležalniki in nizke mizice. V zadnjih nekaj letih so otomani in sedežne vreče prav tako postali priljubljeni zaradi bolj boemskega, ležernega vzdušja. Prav tako so ideja za prostore ali vogale nenavadnih oblik, saj jih je mogoče razporediti po vrtu ali dvorišču. Seveda, tako kot pri jedilnem pohištvu, boste morali zagotoviti, da bo vaša izbira kos vremenskim razmeram, zato se lahko odločite za ratan, ki daje eleganten izraz v katerem koli zunanjem prostoru. Če imate srečo, da imate veliko teraso ali srednje velik vrt, lahko uživate v najboljšem iz obeh svetov in ustvarite mini cone, ki označujejo družabno jedilnico in drug prostor za sončenje, klepet in sproščanje. V idealnem primeru želite ohraniti občutek harmonije v dveh različnih okoljih, tako da v tem primeru obstaja samo eno zlato pravilo in to je, da ne mešate različnih stilov oblikovanja drug ob drugem.

Vrtna fotelja VidaXL

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.