torek, 29 septembra, 2020
Doma Izpostavljeno Ι Sporočila partnerjev Izo pasta - specialna hidroizolacijska masa

Izo pasta – specialna hidroizolacijska masa

Izo pasta je enokomponentna polimer-bitumenska masa na osnovi vodne disperzije. Uporabljamo jo za izvedbo hidroizolacije pred talno vlago (tlaki, temelji, vkopane stene, cokl, detajli).

Hidroizolacijski sistem, narejen z Izo pasto, sestavljajo dva ali trije nanosi Izo paste (izvedeni v časovnih presledkih) in armatura (mrežica ali filc). Skupna končna debelina naj znaša vsaj 2-3 mm, poraba materiala pa 4-5 kg/m2.

Za tesnjenje z Izo pasto se odločimo takrat, kadar izvedba klasične hidroizolacije z bitumenskimi varilnimi trakovi iz različnih razlogov ni mogoča:

  • Pomanjkanje prostora za izvedbo klasične hidroizolacije z bitumenskimi varilnimi trakovi – ozki in tesni izkopi, poglobitve, jaški.
  • Vgradnja po hladnem postopku – izdelava hidroizolacije v neposredni bližini gorljivih ali na visoke temperature občutljivih materialov: na coklu pod zaključeno fasado, na montažnih hišah, spoj na okna in vrata, tesnjenje okoli inštalacij.
  • Vlažne podlage – Izo pasta je disperzija na vodni osnovi, zato je kompatibilna s podlagami, ki imajo visoko vlago: mladi betoni, sanacije tal in sten v kopalnicah ali vkopanih sten.
  • Ni delovnih stikov – hidroizolacijski sloj je neprekinjena celota, brez delovnih stikov oziroma preklopov.
  • Aplikacija na neravne površine – enostavno nanašanje (s čopičem): na neizravnan kamnit cokl, oporni zid, oblikovno zahtevne detajle (izbokline, utori, inštalacije, okoli armature).
  • Uporaba v zaprtih prostorih – ne vsebuje organskih topil, ni hlapov.
  • Popoln kontakt s podlago – pod hidroizolacijo ni zračnih žepov, ni možnosti za migracijo vode.
  • Odličen oprijem s podlago – ne odstopa, ne more se olupiti, mehansko pritrjevanje ni potrebno.
info@fragmat.si | 03 734 45 00 | Spletna stran

Vodilni ponudnik termoizolacij, hidroizolacij in ploskovnega ogrevanja na slovenskem trgu.

S spleta

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo, vnesite svoje ime tukaj
Prosim vnesite svoj komentar!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

11,788FansLike
313FollowersFollow
247FollowersFollow

Najbolj priljubljeno

Prostor za vse vrste srečanj

Družinska kopalnica je tisti prostor, kjer se dnevno srečujemo med hitenjem in skrbjo zase. Geberit na tem mestu ponuja nekaj namigov, kako kar najbolje...

Naročite vodič po prenovi doma

Tudi vi načrtujete prenovo doma, pa ne veste, kako bi se je lotili? Potem vam bo zelo prav prišel Ytong vodič po prenovi, ki...

In če bi vaš račun za ogrevanje znašal 0 evrov?

Ste vedeli, da je lahko vaša stanovanjska ali počitniška hiša, koča, garaža ali drugi objekt prezračen, suh in topel brez obratovalnih in vzdrževalnih stroškov?...

Ukinitev vozil na fosilna goriva do leta 2030

Prodaja električnih vozil je v vzponu, zato se napoveduje prepoved uporabe fosilnih goriv do leta 2030. To bi pospešilo prodajo električnih in drugih vozil,...