Iz kakšnih materialov narediti difuzijsko prepustno fasado?

fasada

Bivanjska kakovost ima velik vpliv na naše zdravje, aspekt udobja bivanja pa v sodobnem slogu življenja dobiva vse večjo veljavo. Prav zato je še toliko bolj pomembno, da se pri gradnji ali obnovah poslužujemo sodobnih materialov in postopkov, ki bodo na eni strani stroškovno učinkoviti, na drugi strani pa prijazni tako nam in našemu zdravju kot tudi okolju.

Če sta bila izgled in cena fasade še pred nekaj leti ključna dejavnika, smo danes tudi na tem področju priča inovativnim rešitvam in materialom, o katerih vsekakor velja razmisliti.

lastnosti fasada

Fasadni materiali nove generacije

koop fasadaPriporočljivo je, da se pri gradnji poslužujete naravnih, difuzijsko prepustnih fasadnih materialov, ki bodo vašemu domu omogočali prezračevanje po naravni poti, s tem pa se boste izognili tudi strošku investicije v prisiljeno ventilacijo. Prav tako se bo na naraven način uravnavala tudi vlažnost v bivalnih prostorih. Če ste še vedno v dvomih, kako zgraditi energetsko učinkovito hišo oz. stavbo, ki ne bo oblečena v difuzijsko neprepustni plašč, uporabljeni materiali pa bodo okolju prijazni in povsem iz naravnih sestavin, imamo za vas rešitev.

koop fasada

Na razpolago sta namreč dva izjemna izdelka na bazi plute – toplotnoizolacijski omet Diathonite Thermactive.037 ter Diathonite Deumix+, ki se uporablja za izsuševanje vlažnih zidov in je hkrati tudi toplotnoizolacijski omet. Oba izdelka sta narejena iz povsem naravnih materialov, pri čemer kar 70-odstotni delež predstavlja pluta. Primerna sta tako za notranjo kot zunanjo uporabo, obenem pa sta negorljiva ter odporna na plesen, zajedavce in termite. Odlikuje ju odlična difuzijska prepustnost, kar zadeva termoizolacijske lastnosti, pa se z lahkoto kosata s stiroporom ali stirodurom. Obenem naslavljata tudi vse druge zahteve, ki jih narekuje trajnostni način gradnje.

Če želite izvedeti več o teh dveh izjemnih gradbenih materialih, obiščite spletno stran https://www.ekogradnja.si/diasen/

logo koop
info@koop.si | +386 7 477 88 20 | Spletna stran

Ne prodajamo izdelkov, prodajamo tehnologijo.

Prejšnji članekEmbalažnina: Kaj moramo vedeti?
Naslednji članekIdeje za mozaike
logo koop
info@koop.si | +386 7 477 88 20 | Spletna stran

Ne prodajamo izdelkov, prodajamo tehnologijo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.