IR-ogrevanje, ki je učinkovitejše od IR-panelov

KOOP
Photo by KOOP

S 1. septembrom je vlada omejila cene električne energije in tako gospodinjstvom zagotovila prihranke vse od 15 do 60 odstotkov. Ohranili bomo tudi 50-odstotno znižano omrežnino. Elektrika je tako postala najugodnejši in najbolj stabilen vir ogrevanja, vse več ljudi se odloča za IR-ogrevanje.

Kaj naredi IR-ogrevanje tako učinkovito in varčno? So IR-paneli res edina rešitev?

IR-ogrevanje je eno najbolj varčnih in ugodnih sistemov električnega ogrevanja. Varčnost mu zagotavlja sam princip delovanja, saj grelna telesa neposredno ogrevajo površine ter predmete okoli sebe in ne zraka, zato prihaja do manjših izgub, hkrati pa občutite enako udobje pri 2-3 stopinjah Celzija nižji temperaturi kot pri ogrevanju z radiatorji. Pri IR-ogrevanju tudi ne prihaja do nobenih izgub zaradi medijev, kot so cevi in dimnik, vsa elektrika se spremeni v toploto. Na varčnost IR-ogrevanja pa lahko dodatno vplivate tudi sami s pomočjo pametnih termostatov, ki vam omogočajo 100 % nadzor nad ogrevanjem in porabo.

Pod IR-ogrevanje pa ne spadajo samo IR-paneli. Vrsta IR-ogrevanja je tudi električno IR-talno gretje. Ta ima skoraj idealen profil toplote, ki ga z radiatorskim ogrevanjem in IR-paneli ne moremo doseči. Če gradite ali adaptirate, je izbira električnega talnega gretja vsekakor bolj smiselna od IR-panelov, saj poleg boljše učinkovitosti dosežete tudi večje bivalno udobje, začetna investicija pa se lahko v teh primerih izkaže celo za nižjo.

KOOP
Photo by KOOP

V čem se IR-talno gretje še razlikuje od IR-panelov?

V obeh primerih gre za IR-ogrevanje, kar pa ne pomeni, da med tema dvema sistemoma ni razlik. Velja pravilo, da večja kot je ogrevalna površina telesa, bolj je sistem ogrevanja učinkovit, ekonomičen in udoben. Večina novogradenj in sodobnih domov ima zato vgrajene sisteme talnega ogrevanja.

Kdaj je najbolj smiselno izbrati IR-talno gretje in kdaj IR-panele?

Z vidika učinkovitosti in udobja, sploh v primerih, ko želite ogrevati svoj dom, je na dolgi rok električno talno gretje boljša izbira, še posebej če gradite ali adaptirate in še nimate položenih končnih talnih oblog. IR-paneli so dobra alternativa IR-talnemu gretju še posebej takrat, ko nočete posegati v tla in iščete hitro rešitev ogrevanja brez kakršnihkoli gradbenih del.

Želite izvedeti več o IR-ogrevanju in najoptimalnejši izbiri sistema za vas?

Obiščite MySun ter stopite v stik s strokovnjaki za električno in IR-ogrevanje, ki vam bodo z veseljem brezplačno pomagali pri izbiri najoptimalnejšega sistema ogrevanja za vas.

Spletna stran: www.mysun.si
Kontakt: info@mysun.si
Brezplačna tel. številka: 080 73 07

logo koop
info@koop.si | +386 7 477 88 20 | Spletna stran

Ne prodajamo izdelkov, prodajamo tehnologijo.

Prejšnji članekPrednosti in slabosti vinila
Naslednji članekToplotne črpalke so eden redkih sistemov ogrevanja, ki si jih bomo lahko še privoščili
logo koop
info@koop.si | +386 7 477 88 20 | Spletna stran

Ne prodajamo izdelkov, prodajamo tehnologijo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.