Inovativna osvetljava z LED-trakovi

LED-tehnologija nudi bistvene prednosti v primerjavi z običajnimi žarnicami. Raznolike različice in kompaktna izvedba v kombinaciji z nizko energijsko porabo, neobčutljivostjo na tresljaje in velikokrat višjo življenjsko dobo so samo nekatere od značilnosti, s katerimi se lahko pohvali LED-žarnica in zaradi česar ji lahko upravičeno rečemo žarnica prihodnosti.

Energijsko varčno obratovanje, neprimerljiv učinek

Na področju LED-žarnic in LED-svetilk imajo LED-trakovi pomembno vlogo. Prejmete jih lahko namreč v najrazličnejših izvedbah, s tem pa so primerni za zelo raznoliko rabo. Pa naj bo to za osvetlitev bivalnih prostorov, označevanje stopnic, terarije, modelarstvo ali enostavno za oglaševanje: možnosti uporabe inovativne LED-osvetljave so skorajda neomejene! Predvsem fleksibilne LED-trakove je možno enostavno predelati, saj imajo ponavadi lepljivo hrbtno stran, tako da jih lahko enostavno pritrdite tudi okoli obokov in robov. Posebna prednost belih LED je, da se te sedaj že izdelujejo z različnimi barvnimi temperaturami brez velikih odstopanj pri svetilnosti ali enotnosti barve.

Tako je za vsako področje uporabe na voljo ustrezen beli odtenek z odlično enotnostjo barve. V bivalnih prostorih se ponavadi uporablja bolj topla bela svetloba, medtem ko delavnice, laboratorije in območja na prostem osvetljuje nevtralna ali hladna bela svetloba. Tako lahko LED-trakovi zadovoljijo tudi bolj specifične zahteve glede uporabe.

Zatemnjevanje LED-trakov je načeloma možno pri vseh izvedbah! Če je kot predstikalna naprava pri LED-žarnicah ali LED-skupinah priključen vir konstantnega toka, ki je namenjen regulaciji obratovalnega toka, je možno s PWM-modulom (modul s pulzno-širinsko modulacijo) prelisičiti tokovno regulacijo in zmanjšati delovno moč na LED-čipu. To seveda velja tudi za primere, ko je bila omejitev toka pri LED izvedena samo s predupori. Tukaj je eksplicitno možno doseči isti učinek tudi z zmanjšanjem obratovalne napetosti na določenem območju.

Fleksibilni LED trakovi

Togi LED trakovi

Ustvarjanje barvni svetlobnih učinkov z LED

Nadaljnja edinstvena prednost svetlečih diod je možnost individualnega ustvarjanja barv z dodatnim mešanjem barv. Rezultat je RGB LED-trak. Pri tem traku ima vsaka posamezna LED vgrajen čip za vsako izmed treh osnovnih barv (rdeča, zelena in modra). Čip je možno tudi posamezno krmiliti. Ustvarjanje celotnega vidnega barvnega spektra skupaj z belimi odtenki s tem ni več noben problem.

RGB LED trakovi

LED krmilniki

Tako boste lahko LED-osvetljavo enostavno prilagodili npr. svojemu trenutnemu razpoloženju, letnemu času ali času dneva. S številnimi različnimi RGB-krmilniki lahko enostavno simulirate učinke kot so menjavanje barv, plapolanje ognja ali bliski. S pomočjo programske opreme lahko sestavljate tudi lastna zaporedja, ki jih bodo nato ustvarjali LED-trakovi. Pri tehnologiji LED-trakov se že veliko uporablja celo DMX-krmiljenje (upravljanje z glasbo).

Previdno pri izbiri kakovosti

Številni poceni LED-trakovi, ki se ponujajo na tržišču, kupcem ponavadi nudijo veselje le za kratek čas. Tako varnost pred izpadom takšnih izdelkov kot tudi enotnost barve in kakovost samih LED ustrezajo cenovnem nivoju in uporabniku pozneje povzročajo več skrbi kot veselja nad dozdevno ugodnim nakupom! Vsi LED-trakovi, ki so na voljo pri Conradu, izpolnjujejo absolutno visoke kakovostne zahteve. Celo naši cenovno ugodni LED-trakovi za tanjše denarnice izpolnjujejo vse zahteve za standardno uporabo in jih lahko v okviru obratovalnih pogojev tudi brez pomislekov uporabljate.
5 m koluti za nezahtevne aplikacije >>

info@conrad.si | 080 50 55 | Spletna stran

Conrad je eden izmed vodilnih evropskih trgovcev elektronike in tehnike. Kupec se lahko odloči za nakup preko spleta, s pomočjo kataloga ali obišče trgovino.

Prejšnji članekDružba SODO uspešno izvaja načrtovane investicije
Naslednji članekEko sklad bo objavil nov javni poziv za dodeljevanje nepovratnih sredstev za naložbe v stanovanjskih stavbah
info@conrad.si | 080 50 55 | Spletna stran

Conrad je eden izmed vodilnih evropskih trgovcev elektronike in tehnike. Kupec se lahko odloči za nakup preko spleta, s pomočjo kataloga ali obišče trgovino.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.