Energetske rešitve podjetja Stroj za oskrbo doma

Prednost produktov podjetja STROJ – energijska tehnika d.o.o. je v lastnem kvalitetnem razvoju, proizvodnji in preizkušnji vseh produktov. Kakovost njihovih izdelkov se prične že pri načrtovanju izdelka, nadaljuje z nakupom kvalitetnih surovin, sledi vmesna in končna kontrola proizvoda. Produkte poznajo do najmanjše podrobnosti. Kot proizvajalci pa svojim strankam zagotavljajo varno in zanesljivo delovanje izdelkov in kvalitetno strokovno tehnično podporo.

Z dobro inženirsko prakso izdelke ves čas izboljšujejo, tako strankam nudijo napredne tehnološke rešitve – učinkovito rabo energije, ekonomičnost, nižanje stroškov ogrevanja in zmanjševanje emisij toplogrednih plinov. Proizvodi so preizkušeni in certificirani v TÜV SÜD INDUSTRIE SERVICE MÜNCHEN.

Pomembni dejavniki, ki so prisotni v fazi proizvodnje so stalen tehnološki razvoj, kvalitetni in certificirani materiali, strokovno usposobljeno osebje in kvaliteta končnega izdelka. V nadaljevanju so izpostaljeni njihovi toplotne črpalke in solarni sistemi.

Toplotne črpalke – odlična rešitev za ogrevanje vaših prostorov in sanitarne vode

Toplotne črpalke so ekonomičen in okolju prijazen način ogrevanja. Odlikuje jih enostavno vzdrževanje, nizki obratovalni stroški in dolga življenjska doba. Ne izločajo škodljivih snovi, neprijetnih vonjav in umazanije.

Z vključitvijo toplotne črpalke v sistem ogrevanja STROJ (ali v kombinirani kotel STROJ) dosežemo učinkovit, zanesljiv kombinirani sistem ogrevanja, ki dodatno zniža stroške ogrevanja.

Univerzalne rešitve podjetja STROJ:

  • Pri montaži novega kotla STROJ se ob predvideni vključitvi toplotne črpalke v sistem ogrevanja/kotel predhodno vgradi toplotni izmenjevalec. Tako se ne potrebuje notranje enote toplotne črpalke, kar omogoča poenostavitev pri izdelavi, vzdrževanju in znatno zmanjša stroške investicije.
  • Na vse starejše, že delujoče kotle, pa je z minimalnim posegom v kotel, brez velikih stroškov, enostavno in kvalitetno toplotno črpalko prav tako možno dodatno vključiti v sistem ogrevanja. Kotlu se prigradi toplotni izmenjevalec za toplotno črp alko, kar odlično deluje kot dopolnitev k obstoječemu ogrevalnemu sistemu. V praksi to pomeni, da toplotni črpalki pomaga z ogrevanjem sonce (predgreva), olje/plin, peleti ali drva (dogrevajo). Sistem ogrevanja je dopolnjen, stroški investicije pa znatno manjši. Toplotni izmenjevalec je potrebno v sistem ogrevanja/kotel dodati na zanj točno določenem mestu, da se ohrani vsa funkcionalnost. Zato priporočamo, da priklop izvede podjetje STROJ.

Njena namestitev je enostavna, niso potrebna gradbena ali zemeljska dela, kar zmanjša stroške investicije

Najbolj pogosta je uporaba toplotne črpalke zrak-voda. Energija se s pomočjo zunanjega modula neposredno črpa iz zunanjega zraka. Je varčna podpora ogrevalnim kotlom STROJ. Zato je ogrevanje z njo izjemna rešitev za zmanjšanje porabe energije in emisij CO2.

Toplotna črpalka je tehnološko izpopolnjen sistem. Večji del toplote proizvede iz obnovljivih virov energije. Njen osnovni del je termodinamična naprava, ki sprejema toplotno energijo iz okolice (zrak, voda ali zemlja) in jo s pomočjo kompresorja poviša na višjo temperaturo – za namen ogrevanja.

Za njeno delovanje je potrebna električna energija in energija zunanjega zraka. Razmerje med vloženo električno energijo in porabljeno obnovljivo energijo iz okolice (zraka) se giblje v razmerju do 1:5. Podatek pomeni, da iz obnovljivega vira pridobimo 40 – 80% energije, potrebne za ogrevanje objekta in sanitarne vode.

V ponudbi imajo toplotne črpalke priznanega proizvajalca Fujitsu. V razvojnih laboratorijih v mestu Kawasaki na Japonskem so razvili tehnologijo, ki temelji na dolgoletnem razvoju in raziskovanju uporabe neomejenega zračno-termalnega vira toplote. Nudijo vrhunsko udobje in imajo odlično oblikovan, enostaven in pregleden kontrolni modul, preko katerega lahko enakomerno in preprosto uravnavate temperaturo vašega doma.

Velika skrb uporabnikov toplotnih črpalk tipa zrak/voda je hrup. Za najtišje veljajo črpalke Fujitsu, katere imajo izjemno učinkovito oblikovan ventilator, ki omogoča večji pretok zraka na nižji ravni hrupa.

 

Odlikujejo jih nizki obratovalni stroški, čist in zdrav sistem, ki ne izloča škodljivih snovi ali umazanije, imajo enostavno vzdrževanje in dolgo življenjsko dobo.

Trifazne toplotne črpalk ZRAK-VODA FUJITSU WATERSTAGE HIGH POWER INVERTER z grelno močjo 11, 14 in 16 kW so znova pred konkurenco.

Izboljšana je “Liquid injection” tehnologija (tekočinsko vbrizgavanje freona v kompresor). Inženirji so razvili linearno kontrolo vbrizga tekočine v kompresorju in s tem dosegli odlično delovanje toplotne črpalke pri nizkih zunanjih temperaturah. Nazivna grelna moč se ohranja vse do zunanje temperature -7 °C in šele pri nižjih zunanjih temperaturah začne rahlo padati.

Črpalke Fujitsu imajo visok koeficient učinkovitosti (COP – grelno število), celo do 4,52. COP  je pokazatelj učinkovitosti toplotne črpalke in pomeni razliko med količino toplote, ki jo ustvari toplotna črpalka in energijo, ki jo oprema porabi za svoje delovanje. Višji, kot je COP, večja je učinkovitost toplotne črpalke. COP v višini 4 pomeni, da toplotna črpalka proizvede štirikrat toliko energije, kot jo potrebuje za svoje delovanje.

COP 4,25 (model WOYK-112LCT) zagotavlja izredno nizko porabo električne energije. Pri zunanji temperaturi – 20 °C ogrevajo vodo na visokih 60 °C – brez uporabe pomožnih grelcev. 11 kW model WOYK-112LCT pri ogrevanju vode na 35 °C, pri zunanji temperaturi – 20 °C, zagotavlja še 9,89 kW grelne moči brez uporabe pomožnih grelcev, COP pa je še vedno večji od 2.

Solarni sistemi

Solarni sistem deluje na podlagi izpopolnjenega drain back sistema. V primeru izpada električne energije se voda avtomatsko umakne iz sončnih kolektorjev v ekspanzijsko posodo in se izogne uparjanju ali zamrzovanju. V primeru, da ima voda v zalogovniku ali bojlerju nad 95 °C, ne more priti do pregrevanja, saj se kolektor izprazni (voda izteče v ekspanzijsko posodo). Voda se avtomatsko umika iz kolektorjev v posebno ekspanzijsko posodo, lahko tudi 20-krat na dan, odvisno od vremenskih razmer. Vsako iztekanje tople vode iz kolektorjev pomeni večji izkoristek energije. Izkoristek se poveča tudi do 25 % v primerjavi z drugimi sistemi. Prenosnik toplote je voda, ki ima nizko viskoznost. Za doseganje manjšega upora pri pretakanju vode uporabljamo cevovode manjših premerov. Tako so toplotne izgube manjše, izkoristek prenosa toplote se poveča. Ker je voda v tankem sloju (1,5 mm) po celi površini absorberja, je hitrejši prehod sončne energije v vodo, zato so izgube manjše, s tem se izkoristek poveča.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.