Energetska sanacija zagorske stolpnice z Multiporjem

V podjetju Saramati so nad Multiporjem navdušeni: “Vgradnja Multipor plošč je resnično enostavna, reže se preprosto, fasada je po izvedbi ravna in izgleda estetsko.”

Edina stolpnica v Zagorju je, kot vrsta podobnih stavb iz preteklosti, nujno potrebovala energetsko sanacijo. Lastniki in uporabniki stanovanj so krepko občutili, kako jim iz žepov polzi denar za ogrevanje, ki je bilo iz leta v leto dražje. Protiukrep je bil seveda celovita prenova stavbe, ki bo v naslednjih letih z zmanjšanjem stroškov za ogrevanje in hlajenje povrnila investicijo stanovalcem. Pa ne le stroški, tudi bivanje v njej bo, zaradi manjših temperaturnih nihanj in stabilnejše vlažnosti, bolj prijetno, klima v prostorih bo tako bolj zdrava.

Naročniki so vedno navdušeni ravno nad dejstvom, da fasada njihove hiše z Multiporjem izgleda resnično lepo. “Med delom nas je večkrat presenetil dež, poletne nevihte. Takrat smo se na lastne oči prepričali, da je Multipor resnično vodoodbojen. Ostal je suh in z delom smo lahko normalno nadaljevali,” pravijo pri podjetju Saramati. “Vse skupaj je potekalo izjemno hitro. Multipor plošče smo brez težav transportirali v višja nadstropja, čeprav gre za stolpnico, ki je visoka 39 metrov. Vsi smo navdušeni nad materialom in gotovo ga bomo priporočali vsem investitorjem, ki se bodo odločali za dodatno toplotno izolacijo.”

 

Sanacija se počasi zaključuje. Celotna stolpnica je že obložena z Multiporjem, ki so ga investitorji izbrali kot najprimernejši material za prenovo. Je negorljiv (kar zahteva tudi regulativa), masiven, trajen, dimenzijsko stabilen, njegova vgradnja pa je hitrejša in enostavnejša od vgradnje konkurenčnih materialov. Dokončana fasada bo ravna, brez valovitih predelov, ki jih žal vidimo na vseh drugih objektih, ki so obnovljeni z drugimi toplotno izolacijskimi materiali.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.