Podpis sporazuma o odpustu dolgov socialno najšibkejšim

Elektro Celje Energija je podpisal sporazum o sodelovanju pri odpustu dolgov, ki ga je pripravilo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. V okviru sporazuma bo podjetje Elektro Celje Energija odpisalo dolgove, ki so nastali do konca 31. decembra 2013.

“Zakon o odpisu dolgov najrevnejšim v podjetje Elektro Celje Energija pozdravljamo, zato smo se tudi odzvali povabilu Vlade RS, da pristopimo k sporazumu za odpis dolgov. Dnevno se srečujemo z žalostnimi zgodbami naših odjemalcev in se zavedamo vse večje stiske ljudi. Tako je naša odločitev pristopa k odpisu korak, kjer lahko vsaj malo pomagamo. Sistemska rešitev, ki jo je pripravilo Ministrstvo za socialno delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, pa nam bo pri tem še v dodatno v pomoč,” je povedal direktor Elektra Celje Energija, mag. Mitja Terče.

Za odpis dolgov lahko zaprosijo dolžniki Elektra Celje Energija, ki so bili kadar koli v obdobju od 1. januarja do 30. junija 2015 prejemniki denarne socialne pomoči, varstvenega dodatka, veteranskega dodatka, otroškega dodatka iz prvega oziroma drugega dohodkovnega razreda, otroškega dodatka v tretjem dohodkovnem razredu in je hkrati katera koli oseba navedena v odločbi o pravici do otroškega dodatka tudi prejemnik dodatka za nego otroka oziroma dodatka za veliko družino.

Za enkraten odpis dolga bo mogoče zaprositi od 3. avgusta do 31. oktobra 2015 na obrazcu za odpis dolga, ki bo na voljo na spletnem mestu Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti  www.paketpomoci.si, na centrih za socialno delo, na sedežih in izpostavah Rdečega Križa Slovenije – Zveze Združenj, Slovenske Karitas in Zveze prijateljev mladine Slovenije.

Dolžniki Elektra Celje Energija bodo lahko vlogo za odpis dolga oddali:

 •  po pošti na naslov Elektro Celje Energija, Vrunčeva 2a, 3000 Celje Kranj
 •  po elektronski pošti na naslov info@ece.si ali
 •  osebno v vseh poslovalnicah podjetja vsak delavnik od 8. do 15. ure
  • Poslovalnica Celje, Vrunčeva 2a, 3000 Celje
  • Poslovalnica Velenje, Partizanska cesta 52a, 3320 Velenje
  • Poslovalnica Slovenj Gradec, Francetova cesta  12, 2380 Slovenj Gradec
  • Poslovalnica Krško, Cesta 4. julija 32, 8270 Krško

Vloga oziroma predlog za odpis dolga mora biti oddana na ustreznem obrazcu. Obrazec natisnite in izpolnite. Pri izpolnjevanju vam lahko pomagajo tudi na vašem centru za socialno delo. Izpolnjen predlog lahko upniku prinesete osebno ali pošljete po pošti.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.