Ecofilm IR grelne folije

ECOFILM električno IR ogrevanje, katerega distribuira podjetje MIMARO d.o.o., je primerno za novogradnje ali adaptacija ali pa, ko nimamo prostora za namestitev ogrevalnih teles na steno. Sistem polaganja je neviden oziroma ga lahko položimo na strop ali pod plavajoča tla (parket, laminat, itison … ). Predvsem je dobrodošlo za prehodno obdobje, ko želimo ogrevati tiste bivalne prostore, kjer se najbolj zadržujemo ter za kopalnice. Z ustreznimi termostati in elektronskim upravljanjem lahko optimiziramo čas vklopa in način delovanja. V nadaljevanju vam prestavljamo talno grelno folijo ECOFILM F in stropno grelno folijo ECOFILM C.

ECOFILM F – talna grelna folija

Temperatura tal s talnim ogrevanjem ne sme preseči temperature 27°C, zato so ECOFILM F talne folije proizvedene v moči 80 W/m² in 60 W/m² ter za nizkoenergijske hiše in pasivne hiše v moči 40 W/m², ki s pravilno montažo ne presežejo predpisane temperature. ECOFILM F grelne folije so na voljo v širini 600 in 1000 mm. ECOFILM F talna grelna folija je namenjena ogrevanju tal s plavajočim podom – talna obloga se ne more lepiti na grelno folijo. Če želimo talne grelne folije namestiti pod PVC talno oblogo (linolej) ali pod tekstilno talno oblogo (itison, tapison) potem lahko uporabimo HEAT-PAK plošče, ki jih namestimo na folijo in nanje prilepimo talno oblogo.

ECOFILM C – stropna grelna folija

ECOFILM C stropna grelna folija segreva mavčno-kartonske plošče, katere se obnašajo kot sevalne (IR) plošče. Le-te delujejo enako kot če uporabljamo samostojne sevalne (IR) panele pritrjene na strop. Vendar pa ta sistem deluje z več kot polovico nižjo temperaturo, a po celotni prosti površini stropa. Sevanje je sicer manj intenzivno, vendar enakomerno razporejeno po celotni površini stropa, kar nudi večje udobje bivanja.

Uporabljena višja temperatura stropa ni problematična glede na strukturo mavčno-kartonskih plošč v primerjavi s talnim ogrevanjem, kjer temperatura tal ne sme biti višja od 27 °C. ECOFILM C stropne folije so proizvedene z močjo 140 W/m² in 200 W/m². Širina folije je 500 in 400 mm, tako da ustreza podkonstrukciji mavčno-kartonskih plošč. Proizvajajo tudi stropne folije moči 100 W/m², ki so še posebno primerne za nizkoenergijske hiše in pasivne hiše.

Spodaj si lahko ogledate video, ki prikazuje postopek vgradnje stropne grelne folije ECOFILM C.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.