ECE v Celju utrjuje poslovne vezi

»Sejem je v prvi vrsti dobra priložnost za utrjevanje partnerskih odnosov z obstoječimi kupci, po drugi strani pa obiskovalcem predstavljamo svojo ponudbo energentov in predvsem novost – našo novo spletno trgovino z energijsko varčnimi gospodinjskimi aparati in napravami, ki so jo vsi zelo dobro sprejeli,« je povedal Mitja Terče, direktor podjetja ECE, ki se skupaj z večinskim lastnikom Elektro Celje in sestrskim podjetjem Gorenjske elektrarne predstavlja na 18. mednarodnem sejmu Energetika v Celju.

Skupni razstavni prostor podjetij ECE, Elektro Celje in Gorenjske elektrarne v dvorani L na celjskem sejmišču je že prvi dan sejma obiskal državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo Klemen Potisek.

V ospredju sejemske predstavitve ECE, Gorenjskih elektrarn in Elektra Celje sta sicer zagotavljanje energetske učinkovitosti in aktivna udeležba pri razvoju pametnega omrežja prihodnosti. Gorenjske elektrarne v sodelovanju z ECE predstavljajo celovito storitev energetskega managementa – produkt GEK Energija, ki omogoča sistematizirano upravljanje in nadzor stroškov ter učinkovitejšo porabo energije. S tem podjetjem in ustanovam zagotovijo takojšnje in trajno znižanje stroškov.

Elektro Celje pa predstavlja evropski razvojni projekt Flex4Grid, katerega cilj je razviti pametno omrežje prihodnosti, ki bo uporabniku omogočilo prilagajanje porabe ali proizvodnje električne energije potrebam drugih deležnikov distribucijskega omrežja. To bo pomenilo nižje stroške za uporabnika, elektrodistribucijskim podjetjem pa bo omogočilo znižanje koničnih obremenitev ter razkoraka med porabo in razpršeno proizvodnjo energije. »V ECE aktivno podpiramo projekt, saj verjamemo, da bo razvoj pametnih omrežij prinesel pomembne sinergijske prednosti tako za porabnike in proizvajalce električne energije kot tudi za upravljavce električnega omrežja. V letu 2017 nameravamo v pilotski projekt vključiti 2000 slovenskih uporabnikov,« je dejal Terče.

Ponudbo vseh treh podjetij si je mogoče na sejmišču v Celju ogledati še jutri do 17. ure, ko bo 18. mednarodni sejem Energetika zaprl vrata.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.