Kompaktni rekuperator ComfoAir 180

Želeli bi vas opozoriti da s 1. 4. 2014 stopi v veljavo NOV CENIK rekuperatorjev in prezračevalnega materiala ZEHNDER.

Nove cene bodo v povprečju višje za cca. 2-3%. Nov cenik je na voljo tudi na naši spletni strani www.minergia.si, pod »dostopi za partnerje«.

 

Hkrati velja opozoriti na novi model kompaktnega rekuperatorja ComfoAir 180, katerega so predstavili tudi na sejmu Dom in katerega si lahko ogledate v salonu minergia na Tržaški 315.

 

Vgradnja prezračevalnega sistema z rekuperacijo zahteva svoj prostor, ki je pri novogradnji večinoma na razpolago, pri adaptacijah pa je precej drugače. Podjetje Zehnder je zato razvilo kompaktne elemente za izvedbo prezračevalnih sistemov z rekuperacijo v manjših stanovanjih, ali pri adaptaciji le teh. Rekuperator Zehnder ComfoAir 180 se vgradi v omarico standardne velikosti, največkrat v kuhinjo kopalnico ali hodnik. Za razvod je dovolj že prostor nad omarami, po navadi pa je potrebno spustiti še strop v hodniku. Elementi med rekuperatorjem in dvojno zunanjo rešetko ter na drugi strani razdelilcem so dimenzij 335mm x 203mm. Gre za dvojne kanale po katerih potujeta svež in izrabljen zrak. Enake velikosti je tudi dušilec zvoka. Za razvod do prostorov se nato uporabi že znane dvojne cevi CK300 in flexibilne cevi Flat 51. Posebni vpihovalni renoventili poskrbijo, da zrak zaokroži po celotnem prostoru. Zunanja rešetka je zasnovana tako, da se izrabljen zrak ne more vrniti v stanovanje, čeprav ga izpihujemo neposredno ob zajemu svežega. Zelo različen nabor enostavno sestavljivih elementov nam omogoča, da poiščemo rešitev za vsako stanovanje. Primeri montaže in elementi so prikazani v naslednjih slikah.

Za več informacij in več o izdelkih Zehnder obiščite domačo stran podjetja www.minergia.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.