Bliža se konec hladilne sezone – preverite delovanje svoje klimatizacije

Bliža se konec hladilne sezone. Marsikdo misli, da je treba klimatizacijo preveriti le ob začetku poletja, dejansko pa je prav tako pomembno preveriti tudi stanje ob koncu hladilne sezone.

Podjetje Ventus d.o.o., pooblaščeno za vzdrževanje in namestitev hladilnih naprav in toplotnih črpalk, vam nudi sledeča priporočila za servisiranje naprav:

​Za hladilne agregate priporočajo pregled usposobljenega serviserja pred začetkom hladilne sezone, kjer se hkrati izvede tudi periodična kontrola uhajanja hladiva in se zanjo izda potrdilo v zakonsko predpisani obliki. Priporočajo tudi pregled usposobljenega serviserja ob koncu hladilne sezone, ko je potrebno in pomembno izvesti strokovno pravilno zaustavitev hladilnega sistema in običajno ob tem izvesti še preklop/vklop sistema ogrevanja.

Pri prezračevalnih napravah – klimah vam priporočajo redno spremljanje delovanja naprave s kontrolo zamazanosti zračnih filtrov, stanja jermenov, obratovanja ventilatorja …. Glede navedenega je pomembno, da vsaj enkrat do dvakrat letno napravo in pripadajočo regulacijo pregleda za to usposobljeni serviser, ki bo poleg naštetih kontrol opravil še mnoge druge teste, ki zagotavljajo pravilno, varno in ekonomično obratovanje naprave in pripadajočega sistema.

Priporočajo vam tudi preventivni servis ventilatorskih konvertorjev vsaj 1-krat letno v času grelnega režima obratovanja. Prav tako vam priporočajo redno čiščenje filtra notranje enote pri split sistemih. Tu je potrebno upoštevati časovni obseg uporabe in čistosti oziroma namembnosti prostora v katerem je vgrajena naprava.

Ne pozabite tudi na požarne lopute, kjer se priporoča enkratni letni pregled. Če imate vgrajen sistem električnega zapiranja loput preko tipkala ali stikala v komandno nadzorni centrali, je funkcijski preizkus priporočljivo izvesti štirikrat letno.

Za dodatna vprašanja so vam v podetju VENTUS d.o.o. na voljo preko elektronske pošte info@ventus.si ali preko telefonske številke 08 205 71 70 ter preko GSM številke 051 358 100.

info@ventus.si | 08 205 71 70 | Spletna stran

Izvajamo servisiranje in vzdrževanje naprav ter sistemov za hlajenje, ogrevanje in prezračevanje. S svojim znanjem, izkušnjami in poznavanjem delovanja HVAC sistemov, bomo poskrbeli da bodo vaše naprave delovale brezhibno.

Prejšnji članekEurostat: proizvodnja v gradbenem sektorju junija nižja za 0,7 %
Naslednji članekJavna razgrnitev osnutka DPN za prenosni plinovod R51B TE-TOL – Fužine/Vevče
info@ventus.si | 08 205 71 70 | Spletna stran

Izvajamo servisiranje in vzdrževanje naprav ter sistemov za hlajenje, ogrevanje in prezračevanje. S svojim znanjem, izkušnjami in poznavanjem delovanja HVAC sistemov, bomo poskrbeli da bodo vaše naprave delovale brezhibno.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.