Ali tiskalniku škodujemo z uporabo neoriginalnih barv?

Third party printer cartridge in the hand
Foto: Patrick Daxenbichler iz iStock

Uporaba neoriginalnih ali »ponarejenih« kartuš v tiskalniku lahko povzroči različne težave, čeprav se lahko obseg teh težav razlikuje glede na določen model tiskalnika in kakovost neoriginalne kartuše. Kako lahko škodujemo tiskalniku z uporabo nepravih oziroma neoriginalnih barv in kartuš ter kako se temu izogniti brez nakupa nove kartušo?

Težave s kakovostjo tiskanja

Neoriginalne kartuše morda nimajo enakih standardov kakovosti kot originalne kartuše. Posledično lahko povzročijo slabšo kakovost tiskanja, kot so obledele barve, proge ali madeži. Formulacija črnila ali tonerja se lahko razlikuje, kar povzroči netočno barvno reprodukcijo ali nedosledne rezultate tiskanja.

Poškodbe tiskalne glave

Slabo izdelane ali nezdružljive kartuše lahko poškodujejo tiskalno glavo tiskalnika. Tiskalna glava se lahko zamaši, pregreje ali se čezmerno obrabi. To lahko povzroči težave s kakovostjo tiska ali celo trajno poškodbo tiskalne glave, kar zahteva draga popravila ali zamenjavo.

Težave z združljivostjo kartuš

Kartuše, ki niso originalne, se morda ne prilegajo pravilno ali pa jih tiskalnik ne prepozna. Tiskalnik lahko prikaže sporočila o napakah, ki kažejo na nezdružljivo ali neprepoznano kartušo. V nekaterih primerih lahko tiskalnik popolnoma zavrne tiskanje, dokler ni vstavljena originalna kartuša.

Pomisleki glede garancije

Uporaba neoriginalnih kartuš lahko potencialno razveljavi garancijo tiskalnika. Proizvajalci pogosto priporočajo uporabo lastnih kartuš za optimalno delovanje in zagotavljanje združljivosti. Če se pri uporabi neoriginalnih kartuš pojavijo težave s tiskalnikom, lahko proizvajalec zavrne zagotavljanje garancijske podpore ali popravila.

printer, ink, toner
Foto: tookapic iz Pixabay

Pomembno je vedeti, da niso vse neoriginalne kartuše slabe kakovosti. Nekatere kartuše drugih proizvajalcev lahko dobro delujejo in zagotavljajo zadovoljive rezultate. Vendar pa je na splošno priporočljivo uporabljati originalne kartuše ali kartuše, ki jih priporoča proizvajalec, da zmanjšate tveganja, povezana z združljivostjo, kakovostjo tiskanja in morebitno škodo na tiskalniku.

Office worker print paper on multifunction laser printer. Copy, print, scan, and fax machine in office. Modern print technology. Photocopy machine. Document and paper work. Professional scanner.
Foto: Fahroni iz iStock

Škode za tiskalnik ne bo, če se odločite za to izbiro

Teh težav in zapletov ne bo nikoli, če se odločite za najem tiskalnika, kjer niste vi tisti, ki je zadolžen za menjavo kartuš in morebitna popravila. Ugoden najem zanesljivega tiskalnika bo v večini primerov boljša odločitev kot pa nakup. Se sprašujete, zakaj?

Najem zanesljivega tiskalnika zajema vse servise, popravila, stroške obratovanja, potrošni material in stroške prihoda serviserja. Na voljo so vam vse funkcije tiskalnikov (tiskanje, skeniranje, kopiranje, faks,..), kar pa še ni vse. Plačujete po porabi, kar pomeni, da nikoli ne plačate več kot pa ste porabili. Prav tako vam ni treba skrbeti za količino porabljene barve, saj se ta informacija pošilja avtomatsko.

Businessmen press button on the panel for using photocopier or printer for printout and scanning document paper at office.
Foto: Kunakorn Rassadornyindee iz iStock

Če želite skoraj zastonj tiskalnik in težave ter skrbi z uporabo neoriginalnih kartuš niso za vas, imamo rešitev. Podjetje Secop d. o. o. ponuja širok nabor tiskalnikov, katerih zmogljivost, velikost in funkcije so prirejene vašim zahtevam. Odlična izbira za vse tiste, ki potrebuje tiskalnik, a se vam ne izplača kupiti novega. Ugoden najem zanesljivega tiskalnika je rešitev za vaše probleme.

info@secop.si | +386 1 565 73 80

Tiskalniške naprave, najem tiskalnika, uničevalci dokumentov in interaktivni zasloni. Nudimo svetovanje, izobraževanje in strokovno tehnično osebje.

info@secop.si

SEO urednik

Prejšnji članek4 nasveti, kako uporabiti vodo iz sušilnega stroja
Naslednji članekPoletna neurja pri nas vse močnejša: kaj storiti, če poplavi notranjost avtomobila?
logo Secop
info@secop.si | +386 1 565 73 80

Tiskalniške naprave, najem tiskalnika, uničevalci dokumentov in interaktivni zasloni. Nudimo svetovanje, izobraževanje in strokovno tehnično osebje.

Žiga Kastelic
info@secop.si

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.