Vam je zmanjkalo pasje hrane? S tem smete hraniti svojega ljubljenčka

Beagle dog eating tasty food from bowl. Theme of dog's feed.
Foto: alex_ugalek iz iStock

Vsak lastnik psa je vsaj enkrat ostal brez pasje hrane. Ob lačnem kužku, ki čaka, se mnogi odločijo, da mu na hitro vržejo kos mesa in tako rešijo težavo. Newsweek pa je vprašal veterinarko Lynne James, s čim nahraniti svojega ljubljenčka, ko vam zmanjka pasje hrane.

»Čeprav vas pes morda hrepeneče gleda, medtem ko jeste, obstaja veliko človeških živil, ki so lahko zelo nevarna za vašega ljubljenčka. Nikoli jim ne smete pomotoma dati čokolade ali katere koli hrane, ki vsebuje čokolado, kot so torte, bonboni, piškoti in kakav v prahu,« odgovarja. Med ostalo hrano, ki je za pse neprimerna, je izpostavila grozdje, ribez in rozine, ki so za pse lahko potencialno usodne. Poleg tega je poudarila, da čebula, česen in drobnjak vsebujejo kemikalije, ki lahko zastrupijo pse, če jih pojedo preveč.

»Psom lahko vedno daš jesti navadne piščančje prsi, puranje prsi, kuhan riž, testenine, umešana jajca brez masla ali mleka in navadne bele ribe. Seveda pa ob vsaki spremembi prehrane obstaja nevarnost želodčnih težav,« je zaključila strokovnjakinja.

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članekNajem tiskalnika je odlična izbira namesto nakupa
Naslednji članekKitajska pokopališča električnih avtomobilov burijo duhove

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.