Učinkoviti nasveti za domače masaže

Man giving a head massage to his girlfriend
Foto: Tijana87 iz iStock

Masaža je umetnost sprostitve in skrbi, ki lahko prinese veliko ugodja tako prejemniku kot tudi izvajalcu. Čeprav so profesionalne masaže odlična izbira, pa lahko tudi doma izvajate učinkovite masažne tehnike, da razvajate vaše najbližje od hrbta do stopal. Tu je nekaj osnovnih tehnik za masažo hrbta, nog in lasišča, ki jih lahko uporabite za prijetno domače razvajanje.

Masaža hrbta

Close up masseur hands doing massage in medical office of fitness room for woman. Professional home massage therapist does massaging exercises. Concept of healthy lifestyle, body care. Copy text space
Foto: Aleksandr Golubev iz iStock

Pričnite z nežnimi gibi segrevanja. Uporabite toplo masažno olje in položite dlani na zgornji del hrbta ter jih potisnite navzdol po hrbtenici. Ponovite večkrat, da sprostite napetost. Nato nadaljujte z gibanjem krožnih gibov s palci na obeh straneh hrbtenice, osredotočite se predvsem na napeta področja. Z uporabo prstov ali pesti delajte globlje pritiske v mišice hrbta. Poskusite najti mišične vozle in jih nežno masirajte, da jih sprostite.

Masaža nog

Spa therapist massaging foot pressure points
Foto: SeventyFour iz iStock

Noge so pogosto podvržene stresu, zato masaža stopal, gležnjev, meč in stegen prinaša veliko olajšanje. Začnite z nežnimi krožnimi gibi na stopalih in postopoma delajte navzgor po nogah. Uporabite dlani za gibanje navzgor in navzdol po nogah, osredotočite se na mišice in jih nežno masirajte. Poudarek naj bo na področjih s povečano napetostjo.

Masaža lasišča

Ayurvedic Oil Hair Treatment
Foto: microgen iz iStock

Nežno pritisnite prste na lasišče in jih premikajte v krožnih gibih. To spodbuja cirkulacijo krvi in lahko pomaga pri sprostitvi napetosti v glavi. V olje za masažo dodajte nekaj kapljic eteričnega olja. Eterična olja, kot sta sivka ali poprova meta, so odlična izbira za sprostitev.

Ostali nasveti

Najpomembnejše je, da poslušate povratne informacije prejemnika masaže. Vsakdo ima različne preference in občutljivosti, zato prilagodite tehniko glede na to, kaj jim najbolj ustreza. Zagotovite tudi prijetno okolje s pomirjujočo glasbo, udobno temperaturo in svečami za dodatno sprostitev. Ne smete pozabiti niti na svoje zapestje in roke! Masaža je lahko koristna tudi za tistega, ki jo izvaja, zato se prepustite izkušnji in uživajte v procesu.

Zdaj, ko ste oboroženi z nekaj osnovnimi tehnikami, lahko svoje najdražje razvajate s sproščujočo masažo kar doma. Uživajte v času, ki ga preživite skupaj, in si izkažite ljubezen ter skrb s tem prijetnim in preprostim načinom razvajanja.

Prejšnji članekRecept: elegantna torta RISIS za ljubitelje arašidov in čokolade
Naslednji članek5 razlogov za izbiro pergole

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.