Trendi kuhinj 2020

Ureditev ali menjava kuhinje predstavlja velik finančni zalogaj. Zato je še kako pomembno, da pred ureditvijo tega nadvse pomembnega prostora dobro uskladimo želje in pričakovanja.

Kako želite izkoristiti prostor? Koliko prostora za shranjevanje potrebujete? V katerih barvah želite imeti izdelano kuhinjo? Fino je, če je kuhinja praktična, pa vseeno je dobro preveriti, kaj kažejo najnovejši trendi, saj ponujajo marsikatero praktično rešitev, na katero morda sami ne bi pomislili.

Dvobarvne kombinacije

Če so bile nekoč kuhinje enobarvne, novi trendi kažejo, da so vse bolj priljubljene kuhinje v kombinaciji dveh barv. Spodnje omarice so lahko različne barve kot zgornje, prav tako je lahko notranjost omaric v kontrastu z ličnicami. Temne omarice lahko kombinirate s svetlimi detajli in tako ustvarjate optično večji ali manjši prostor, dodajate globino prostoru in mu vlivate poseben karakter. Kontrast se lahko ustvarja tudi med barvo omaric in sten, s površinami različnih tekstur (kombiniranje kamna in leda, površin visokega sijaja, stekla …).

Prostor za shranjevanje

Prostora za shranjevanje vselej primanjkuje. Sodobne kuhinje imajo izkoriščen vsak prostor. Predalčki, izvlečne poličke, izkoriščen prostor pod spodnjimi omaricami – rešitev je veliko. Posebej priljubljeni postajajo kuhinjski predalniki, saj je brskanje med stvarmi, zloženimi na police, manj praktično, kot pa če jih zložimo v predale, kakršni so na spodnji sliki.

kitchen trends

Barvna shema

Ni treba, da je kuhinja lesena, bela ali siva oziroma črna. Trend se nagiba k uporabi barv, kot so vojaška, lovska oziroma olivno zelena, mornarsko modra in druge. Za večji učinek lahko kombinirate recimo mornarsko modro z gorčično rumeno, uporabite fototapete in dodatke v drugih (kontrastnih) barvah. Zeleno lahko lepo kombinirate z sivkastim steklom, kovinskimi ročaji in svetlo marmorno delovno površino.

Tudi s svetlimi barvami ne morete zgrešiti. Umazana rožnata, pudrasta, nežno siva ali nežna umirjena zelena, bodo v dom prinesle svežino in umirjenost.

Pipa kot se šika

Ne bodite skromni pri izbiri pipe. Naj bo medeninasta, sijoča, ali črna. Naj bo visoka, izstopajoča in – nekaj posebnega. S izborom prave armature boste dosegli velik učinek.

Urejeno, a očem skrito

Ne razstavljajte začimb in posodic vsem na pogled. Skrbno jih pospravite v omarice. Kuhinja bo videti bolj urejena in čista. Grelniku vode, opekači in multipraktiku ter kavnemu aparatu lahko namenit poseben prostor, kjer ne bodo kazili podobe, hkrati pa bodo vedno na voljo za uporabo.

Nadomestite tradicionalno mizo z otokom

Kitchen-trends-2019-LochAnna

Otok lahko služi kot prostor za shranjevanje, primerno velika površina delovne površine pa nudi možnost uporabe otoka namesto tradicionalne jedilne mize. Otok je lahko tudi le podaljšan v jedilno mizo. Na ta način lahko rešite tudi težavo manjših kuhinj, saj pridobite z otokom mizo, ki bi sicer ‘kradla’ dodaten prostor, po drugi pa dodatne možnosti za shranjevanje. Pult je lahko tudi više postavljen in ga za obedovanje uporabljate v kombinaciji z barskimi stoli.

kuhinja

Retro je ‘in’

Retro ploščice na steni ali na tleh ustvarjajo poseben vtis. V primeru namestitve živopisnih ploščic, lahko vrhnje omarice nadomestite s policami.

Kitchen-trends-2019-70s-retro

Kitchen-trends-2019-statement-floors

 

Kitchen trends 2020

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članeke-vozila: Spodbude letos nižje, ugodno financiranje ostaja
Naslednji članekAktivno do samooskrbe z zbiranjem in uporabo deževnice

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.