Nasveti za vzdrževanje vašega avtomobila

Tokrat vam nudimo še nekaj koristnih napotkov, kako vzdrževati vaš avtomobil, da bo brez okvar prevozil več kilometrov.

Uporabljajte razred in kvaliteto motornega olja, ki ga priporoča proizvajalec vašega vozila. S slabšim in drugačnim motornim oljem lahko znižate prevoženo kilometrino za 1 do 2 odstotka.

Napolnite vaše pnevmatike s tlakom navedenim v navodilih za vaš avtomobil ali na nalepki v predalu ali na voznikovem sprednjem ukvirju vrat. Ta številka se lahko razlikuje od maksimalnega tlaka, ki je napisan na vaši pnevmatiki.

Avto redno vozite na pregled in vzdrževanje, da se izognete povečani porabi goriva zaradi dotrjanih motornih svečk, nastavitve optimalnega delovanja motorja ali kakšne druge težave.

Ne prezrite opozorilne luči za pregled motorja – ta vas lahko opozori na probleme, ki vplivajo na porabo goriva, kot tudi na resnejše težave, tudi ko se zdi, da vaše vozilo deluje brezhibno.

Občasno preverite nivo olja in hladilne tekočine pri motorju. Zaradi pokvarjenih kontrolnih luči lahko namreč pride do okvare motorja.

Bodite pozorni na neprijetne vonjave in smrad iz motorja. To ni normalno stanje. V takih primerih se priporoča, da avtomobil odpeljte do mehanika, če sami ne znate najti odgovora za težavo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.