Nasveti ‘skopuške’: To so moji štirje triki za hitro varčevanje denarja

Businessman hand putting money coin into piggy and saving money concept.
Foto: SOMKID THONGDEE iz iStock

Navdušenka nad varčevanjem je delila štiri trike, na katere prisega za hitro varčevanje denarja, vključno z uporabo več bančnih računov in čakanjem treh dni pred nakupom predmeta. Če se torej trudite privarčevati denar, Avstralka Hannah Koumakis deli svoje štiri, zastonjske, nasvete, s katerimi je varčevanje veliko lažje, vključno s ‘pravilom treh dni’, na katerega prisega. »Pred kratkim sem prebrala knjigo z naslovom ‘Atomske navade’ in ena od stvari je bila, če se želiš opustiti slabe navade, jo naredi še težjo,« pravi Hannah.

@hannahkoumakis

My 5 tips for saving money #savingmoney #budgeting #howtobudget #moneyhacks #moneytips #moneysavvy #saving #savings

♬ original sound – Hannah

4Imejte več računov

Njen prvi nasvet je povezan z načelom delitve prihodkov na več računov. »S tem mislim, da svoj denar dobesedno razdelite na različne račune. Imam več kot 15 različnih računov, na katere nalagam denar. Na primer, imam račun za plin, račun za živila, seznam se lahko nadaljuje … Kakorkoli že, poskrbim, da imam na tekočem računu približno 20 dolarjev. Tako frustrirajoče je, ker vsakič, ko grem nekaj kupiti, je vedno zavrnjeno, ker pozabim, da moram denar nakazati na ta račun, vendar to pomeni, da se super, super zavedaš, kaj dejansko zapravljaš,« poudarja Hannah.

3Posnemite vse

2023 numbers on a calculator and euros banknotes, new year finance, money inflation and budget concept
Foto: Delpixart iz iStock

Še en nasvet je, da fotografirate vse, kar porabite. »Pred kratkim sem to naredil. Dobesedno zapišem vse, kar porabim. Še enkrat, zaradi tega ste odgovorni, ker pomeni, da se morate resnično zavedati, kam gre vsak peni,« navaja.

2Zamenjajte gotovino za kartico

Nasvet pomaga spremljati  porabo. »Še en sporen nasvet. Ne uporabljajte gotovine, saj pogosto pozabite, za kaj porabite denar,« poudarja dekle, poroča The Sun.

1Počakajte tri dni za nakup

Nazadnje je Hannah delila preprost trik, ki ga priporoča, da poskusite – ‘pravilo treh dni’. »Moj zadnji nasvet je, da če želite iti in kupiti izdelek, o tem razmišljajte tri dni. Če ga želite kupiti po treh dneh, pojdite naprej, vendar se prepričajte, da imate res dovolj denarja,« predlaga Hannah.

Simon Uršič

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članekAli sevanje mobilnih telefonov res povzroča raka? Kaj kaže raziskava?
Naslednji članek1. in 11. novembra ne pozabite na to ugodnost!
Simon Uršič

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.