Čiščenje oken glede na vremenske razmere: Pomembno poznati razliko!

woman, window, cleaning
Foto: Khaligo iz Pixabay

Vreme lahko vpliva na postopek čiščenja oken, tako da vpliva na čas sušenja čistilne raztopine, možnost nastanka vodnih madežev in splošno enostavnost čiščenja. Če izberete prave vremenske razmere in upoštevate ustrezne varnostne ukrepe, lahko dosežete čistejša okna brez madežev.

Sončno ali vroče vreme

Izziv čiščenja oken: Neposredna sončna svetloba je lahko problematična pri čiščenju oken, ker lahko povzroči prehitro sušenje čistilne raztopine na steklu. To lahko povzroči proge in vodne lise.

Nasvet za čiščenje oken: Da bi zmanjšali vpliv sončne svetlobe, poskušajte okna očistiti zgodaj zjutraj ali pozno zvečer, ko je sonce manj intenzivno. Lahko pa izberete oblačen dan za čiščenje oken, da se izognete tej težavi.

window cleaner cleaning window with squeegee and wiper on a sunny day
Foto: audioundwerbung iz iStock

Hladno vreme

Izziv čiščenja oken: V hladnem vremenu lahko čistilna raztopina zmrzne na steklu, še preden jo imate možnost obrisati, kar vodi do madežev in zahtevnega postopka čiščenja.

Nasvet za čiščenje oken: Če morate okna očistiti v hladnem vremenu, uporabite čistilno raztopino, ki je posebej oblikovana za nizke temperature. Delajte tudi hitro, da raztopina ne zmrzne na steklu. Razmislite o uporabi tople vode v svoji raztopini, da preprečite zmrzovanje.

woman cleaning snow-covered car with a scraper
Foto: PavelRodimov iz iStock

Dež ali visoka vlažnost

Izziv čiščenja oken: zaradi dežja ali visoke vlažnosti je težko doseči končno obdelavo brez madežev, ker se lahko vlaga v zraku pomeša z vašo čistilno raztopino in za seboj pusti vodne lise.

Nasvet za čiščenje oken: Poskusite izbrati dan, ko vremenska napoved kaže na nižjo vlažnost ali razmere brez dežja za čiščenje oken. Če čistite v času visoke vlažnosti, delajte na manjših delih in hitro posušite steklo po nanosu čistilne raztopine, da zmanjšate madeže vode.

A closeup shot of soap water on a glass window
Foto: Wirestock iz iStock

Vetrovne razmere

Izziv čiščenja oken: Veter lahko na sveže očiščena okna odnese prah, smeti ali čistilno raztopino, zaradi česar je naloga še zahtevnejša.

Nasvet za čiščenje oken: Poskusite očistiti okna na manj vetroven dan. Če piha, delajte hitro in bodite pripravljeni na ponovno čiščenje območij, ki so umazana zaradi odpadkov, ki jih je nanesel veter.

Soap foam stains on the glass
Foto: jeka1984 iz iStock

Ekstremni vremenski pogoji

Izziv čiščenja oken: Hudi vremenski pogoji, kot so močan dež, sneg ali nizke temperature, morda niso primerni za čiščenje oken, zato je najbolje, da se čiščenju oken v tem času izognete.

Nasvet za čiščenje oken: dajte prednost varnosti in počakajte na ugodnejše vremenske razmere za čiščenje oken.

background for washing windows, a lot of active foam on the glass, cleaning and washing black windows. Background with foam
Foto: Vladyslav Horoshevych iz iStock
Prejšnji članekZakaj je vredno imeti ploter, velikoformatni tiskalnik?
Naslednji članekAli se splača ogrevati z IR paneli?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.