Bela oblačila so med pranjem posivela? Samo 3 kapljice tega v pralnem stroju bodo enkrat za vselej rešile težavo

Young woman or housekeeper has a laundry day at home, she takes the laundry or whites out of your washing machine or the dryer
Foto: kzenon iz iStock

Belo perilo pogosto ni najbolj praktično, skrb zanj zahteva dodaten trud. Vendar pa je neka ženska, ki se poklicno ukvarja s čiščenjem, delila presenetljiv trik, za katerega trdi, da bo belo perilo zasijalo, poroča The Sun.

Vse, kar morate storiti je, da v posodo nalijete toplo vodo in vanjo vstavite bela oblačila in eno tableto za zobne proteze. Z oblačil bo odstranil vse madeže in jim povrnil lesk. Posnetek je obnorel številne uporabnike družbenih omrežij, številni pa so ugotovili, da komaj čakajo, da preizkusijo njen trik, ob tem dodaja Espreso.

hands of a young girl put clothes in the washing machine drum
Foto: Yana Tikhonova iz iStock

»To moram poskusiti, ampak moj fant mora najprej začeti ločevati belo perilo,« je komentirala ena  izmed uporabnic, druga pa dodala: »Super! Komaj čakam, da vidim rezultate.«

1. Naj bodo oblačila resnično svetlo bela

Sicer je pomembno vedeti, kako bela oblačila ohraniti čisto bela, sicer bodo zelo hitro končala na dnu omare ali kot krpa na tleh.

2. Pol skodelice destiliranega kisa

Eden najpreprostejših načinov, da bela oblačila ohranite bela, je, da pri pranju belih oblačil v boben pralnega stroja dodate pol skodelice destiliranega kisa. Najprej dodajte detergent kot običajno in upoštevajte navodila za nego na etiketi ter dodajte kis. To ni samo preprost postopek, ampak tudi poceni postopek, ki prav tako ne bo belil ničesar, kar ima barvo. Ne skrbite, vaša oblačila bodo dišala tako sveže kot pri običajnem pranju – brez vonja po kisu!

3. Kemično sredstvo

Če ste bolj ljubitelji kemičnih rešitev, belo perilo preprosto namočite v detergent, ki je namenjen le takšnim oblačilom, in pustite delovati vsaj dve uri, nato pa vse skupaj še enkrat operite v pralnem stroju.

4. Soda bikarbona

Spoon of baking soda over glass of water

Še en priljubljen naravni pripravek za belo perilo je soda bikarbona. V štirih litrih tople vode raztopite pol skodelice sode bikarbone in oblačila namakajte za vsaj osem ur, nato pa vse skupaj operite v pralnem stroju. To je odlična rešitev za beljenje, zelo učinkovito pa je tudi pri odstranjevanju vseh neprijetnih vonjav.

5. Eden izmed favoritov je limona

Limonin sok je običajno eden izmed favoritov, ko gre za povrnitev beline oblačil. Dve narezani (ne prepolovljeni) limoni zavrite v velikem loncu vode in nato odstavite z ognja. Nato bela oblačila dajte namakati eno uro. Limonin sok deluje kot odlično belilo.

Simon Uršič

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članekRenaultova nova pogruntavščina, ki bo navdušila ljubitelje avtomobilov
Naslednji članekNova odkritja znanstvenikov: Kit, ki je po velikosti prekašal sinjega kita
Simon Uršič

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.