Albanija je hit poletja, poglejte, kakšne apartmaje tam najdete že za 33 evrov na noč!

Promenada v Sarandi, Albanija.
Foto: master2 iz iStock

Ker se je začela turistična sezona, so se začela tudi klasična negodovanja glede (pre)visokih cen nastanitev, hrane in pijače v sosednji Hrvaški. Temu so se posvetili tudi nekateri tuji mediji, ki ugotavljajo, da se je marsikaj spremenilo na slabše odkar je Hrvaška uvedla evro.

Nizke cene so še vedno glavno vodilo turistov, ki nočejo da jih dopust na morje finančno uniči. V spletnih razpravah o cenah in najugodnejših destinacijah je Albanija že nekaj časa znana kot ena najbolj privlačnih. Številni, ki so obiskali Albanijo, delijo svoje pozitivne izkušnje, vsako leto pa je vse več turistov, ne samo iz Evrope, ampak tudi iz Slovenije.

Najde se vse, od lepih apartmajev s čudovitim razgledom do tistega, kar bi najbolje opisali kot nedokončana trinadstropna hiša s pogledom na »albanske Sesvete na morju«. Eden pogostih pojavov je nekaj, čemur nekateri preveč prostodušno pravijo “walk-in tuš”, v resnici pa je to tuš, ki iz neznanega razloga stoji nad straniščno školjko.

Kar zadeva cene, se podatki v besedilu nanašajo na ceno nočitve za dve odrasli osebi in otroka v avgustu. Zato upoštevajte, da so lahko cene nižje ali višje, odvisno od števila gostov in termina.

My Holiday House

Lokacija: Drač
Ocena: Nema
Cena: 33 €

Apartma v Albaniji.
Foto: bookings

Pred kratkim prenovljena nastanitev je od plaže v Draču oddaljena 400 metrov, v oglasu pa piše, da ima vsaka enota popolnoma opremljeno kuhinjo s pečico, jedilnico, TV (s satelitskimi programi), zasebno kopalnico, prostorno prho, nekatere pa imajo teraso/balkon s pogled na mesto ali vrt.

Hotel Durres Vila 53

Lokacija: Drač
Ocena: 9.0
Cena: 40 €

Prenočišče je oddaljeno dva kilometra od plaže Currila, ima brezplačno parkirišče, zelenico, zunanji kamin, če pridete z otroki, pa je zanje na voljo tudi igrišče. Najbližje letališče je v Tirani in je oddaljeno 32 kilometrov. O izgledu sob bi se dalo razpravljati, a za ta znesek boste nekje dobili le kavo in sok.

Xuxi Apartments

Lokacija: Lukov
Ocena: 9.5
Cena: 45 €

Apartma v Albaniji.
Foto: bookings

Apartmajski kompleks ponuja vse, kar drugi, in čeprav je od plaže oddaljen 2,6 kilometra, ima bar, pogled na gore ali vrt, terase, brezplačno zasebno parkirišče in polnilnico za električne avtomobile.

Vsaka enota je klasično opremljena, na voljo pa je tudi postrežba kontinentalnega zajtrka in možnost najema prevoza. Majhna pomanjkljivost za tiste, ki prihajajo z letalom, je, da je najbližje letališče oddaljeno 114 kilometrov.

Adrian Agustin Rooms

Lokacija: Lukov
Ocena: 8.4
Cena: 50 €

Plaža Lukova je od namestitve oddaljena skoraj tri kilometre, a to kompenzira veliko storitev, žar, 24-urna recepcija, balkoni s pogledom na morje, kopalnica (z bidejem, so poudarili), hladilnik in podobno.

Ionian View Guest House

Lokacija: Qeparo
Ocena: 10
Cena: 55 €

Apartma v Albaniji.
Foto: bookings

Od plaže Qeparo je apartma oddaljen le 700 metrov, do manj kot dva kilometra oddaljene plaže Borsh pa se lahko gostje sprehodijo in zapeljejo. Terasa, klima, kuhinja, TV in zasebni vhod. Poleg tega je lokacija odlična za tiste, ki si želijo sprehodov.

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članekTako boste najhitreje ohladili pregreto vozilo (brez uporabe klime)
Naslednji članekZakaj je zunanje pohištvo tako pomembna odločitev?

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.