FURS gre (delno) na počitnice

Davčne počitnice do sredine avgusta
Davčne počitnice do sredine avgusta

Finančna uprava Republike Slovenije (FURS) je javnosti sporočila, da odhaja na davčne počitnice. Od 26. julija do vključno 13. avgusta 2021 bodo potekale tritedenske davčne počitnice. Kaj to pomeni za zavezance, računovodje, svetovalce in mnoge druge uporabnike?

Naporno leto za vse

»Utrujenost se kaže pri vseh tako pri davčnih zavezancih, njihovih računovodjih, davčnih svetovalcih kot tudi pri finančnih uradnikih,« so povedali v izjavi za javnost. Dodali so tudi, da je bilo letošnje leto eno izmed najbolj napornih. Prav zaradi tega so se odločili za davčne počitnice. »Večina se bo lahko posvetila počitku. Ne glede na vse to, pa bomo na Fursu pripravljeni na davčne zavezance oziroma vse tiste, ki bodo želeli opraviti kakšne aktivnosti. Tako bodo nemoteno potekale odmere davka na promet nepremičnin, odmere davka na motorna vozila, dediščine in darila ter podobno,« pa so še zapisali pri FURS.

Vse naloge bodo izvedene v nekoliko omejenem obsegu. V postopkih bo potekalo delo z zavezanci na področju nadzora , kjer so bili termini že dogovorjeni ali pa je termin še možno uskladiti preko telefona oziroma mailov. Če zavezanec ni dosegljiv oziroma se ne bo odzval na poziv, mu bo poslan pisni poziv. Ta bo poslan po petnajstem avgustu.

Izjeme med počitnicami

Izjema so zahtevki za vračilo DDV. Zaradi kratkih rokov za vračilo ti procesi potekajo tako kot običajno. Dodali so tudi, da bodo pozorni na postopke, ki jih je pomembno oziroma nujno obravnavati (primer: zastaranje zadeve).

Prejšnji članekSkoraj 23 milijonov evrov za spodbude za gradnjo skoraj ničenergijskih stavb
Naslednji članekVam je všeč novi dirkalnik F1?
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.