Zaključena energetska sanacija objektov Gimnazije in Srednje šole Ravne

Na Srednji šoli Ravne, je 25. 10. 2013 potekala slovesnost ob energetski sanaciji objektov Šolskega centra Ravne na Koroškem, ki naj bi za 63 % zmanjšala porabo toplotne energije in za 20 % električne energije in uradno odprtje Medpodjetniškega izobraževalnega centra Ravne (MIC ŠC Ravne) na področju obdelave in predelave kovin. Skupna vrednost projektov znaša približno tri milijone evrov.

Šolski center Ravne na Koroškem je septembra zaključil energetsko sanacijo stavb Gimnazije in Srednje šole Ravne, sofinancirano iz Kohezijskega sklada, oktobra pa zaključuje izgradnjo sodobnega in tehnološko naprednega MIC ŠC Ravne, ki je bil sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. 25. oktobra 2013, je na Srednji šoli Ravne potekala slovesnost ob zaključku obeh projektov. Direktor Šolskega centra in ravnatelj Gimnazije Ravne na Koroškem Dragomir Benko je ob tem povedal, da “so s projektoma, vrednima nekaj več kot tri milijone evrov, opravili odlično delo, vzpostavili boljše pogoje in zmanjšali negativne vplive na okolje”

Energetska sanacija Gimnazije in Srednje šole Ravne je potekala na 6.000 m2 ogrevanih površin in bo predvidoma zmanjšala porabo toplotne energije za 63 % ter električne energije za 20 %. Skupna vrednost projekta je približno 940.000 EUR.

Starejši del fasade Gimnazije je bil izoliran in zaključen z novim ometom teranova, novejši del pa izoliran in zaključen s fasadnimi ploščami. Dodatno je bila izolirana podstreha, zamenjane so zunanje okenske police in dotrajana vrata. Vgrajene so bile nove svetilke, zamenjani radiatorski termostatski ventili na zaklep ter vgrajeni toplotna črpalka (zrak-voda), prezračevalne naprave in razvod za prezračevanje. Na Srednji šoli Ravne je potekala energetska sanacija na vzhodnem traktu objekta. Sanirana je fasada, zamenjana so okna. Vgrajeni so varčne svetilke in senzorji gibanja. Na vsa grelna telesa so nameščeni termostatski ventili. V okviru sanacije je bila vgrajena prezračevalna naprava. Na obeh objektih je vzpostavljen sistem digitalnega obratovalnega monitoringa (DOM:EU), ki omogoča spremljanje porabe toplotne in električne energije ter vode in stanja klimatskih pogojev.

Foto: EUTRIP, d.o.o.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.