Sodobne in okolju prijazne montažne hiše Rihter

Nekoč so montažne hiše veljale za hitro in poceni rešitev stanovanjskega problema, množično so jih gradili po prvi in drugi svetovni vojni in so bile namenjene predvsem ljudem, ki so v vojni ostali brez strehe nad glavo. Njihovi obliki in kvaliteti se ni posvečalo preveč pozornosti, saj naj bi bile zgolj začasna rešitev, a mnoge stojijo še danes.

V zadnjih tridesetih letih pa se je podoba montažnih hiš popolnoma spremenila. S tehnološkim napredkom in posvečanjem kakovosti in detajlom so montažne hiše postale visokotehnološke in oblikovno dovršene moderne mojstrovine. Oblikovalci in arhitekti jim posvečajo več pozornosti kot kadarkoli, montažne hiše so se spremenile v dostopne, okolju prijazne in moderno zasnovane domove, z življenjsko dobo primerljivo s klasično grajenimi hišami. Ponudba montažnih hiš še nikoli ni bila tako pestra in raznolika. Izbirate lahko med tipskimi hišami, ki jih lahko do določene stopnje prilagajate svojim potrebam in željam ali pa se odločite za popolnoma individualno hišo, ki jo naredimo po vaših načrtih oziroma željah. Montažne hiše so lahko eno ali večstanovanjske hiše, poslovne stavbe, šole, športne dvorane, luksuzne vile in celo proizvodne hale.

Montažne hiše pa so postale tudi sinonim za energijsko učinkovito in okolju prijazno gradnjo. Izbirate lahko med nizkoenergijskimi, pasivnimi, nič energetskimi in plus energetskimi hišami. Večinoma so grajene iz lesa, ki je odličen toplotni izolator, odporen tudi na ekstremne vremenske razmere in celo potrese. V kombinaciji z najnovejšo tehnologijo in vrhunskimi gradbenimi materiali tvorijo prijetno in zdravju prijazno bivalno okolje.

Ena izmed prednosti montažnih hiš je tudi čas, ki ga boste porabili za njeno izgradnjo. Sama postavitev hiše traja od dveh do šestih mesecev, odvisno od zahtevnosti in velikosti gradnje ter faze, do katere želite, da vam jo zgradimo. V podjetju Rihter bomo poskrbeli za vsa dela, najem in organizacijo morebitnih podizvajalcev, njihov nadzor ter pravočasno izvedbo del. Ob nakupu montažne hiše prejmete garancijo, ki jo lahko uveljavljate skladno s pogodbo.

Vedno več ljudi po celem svetu se odloča za nakup montažne hiše. Še posebej v Evropi skupaj z ekološko ozaveščenostjo raste tudi trend nizkoenergijskih in pasivnih hiš, ki so tudi s finančnega vidika dolgoročno cenejše in bolj neodvisne od zunanjih virov energije.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.