Zakaj ravno FRAGMAT DUO PLUS?

FRAGMAT DUO PLUS je kompleksen sistem izvedbe ravne strehe z dvema slojema toplotne izolacije, vmesno hidroizolacijo in obtežbo na vrhu sestave.

Tri možnosti

Najpogosteje uporabljeni balast je prani rečni prodec granulacije 16/32 v debelini vsaj 5 cm. V primeru zelene strehe ga nadomesti substrat (če ima zadostno lastno težo, sicer je potreben kateri od dodatnih ukrepov). Tretja možnost pa je pohodna streha, običajno obložena s pranimi kulir ploščami na PE podstavkih. Težka zaščita varuje strešno sestavo pred srki vetra, točo, drugimi mehanskimi obremenitvami in UV žarki.FRAGMAT DUO PLUSFRAGMAT DUO PLUS

Bistvo sistema FRAGMAT DUO PLUS je v dveh ločenih plasteh toplotne izolacije, med katerima leži dvoslojna hidroizolacija – samolepilni trak Izoself P3 in varilni trak Izoelast P5 plus ali Izoelast P5 FLL plus (pri ozelenitvi). Pod hidroizolacijo je najprimernejši izolacijski material EPS zadostne trdnosti (v večini primerov dovolj EPS 150) in poljubne debeline (praviloma v več slojih) z možnostjo izvedbe padcev v želeni geometriji. Nad hidroizolacijo pa so XPS plošče s stopničastimi robovi, običajno debeline med 5 cm in 10 cm. Imajo dvojno funkcijo, so mehanska zaščita hidroizolacije in hkrati zaščitna plast pred ekstremno visokimi ali ekstremno nizkimi temperaturami. Manjše temperaturne obremenitve se dolgoročno odražajo v počasnejšem staranju in večji trajnosti hidroizolacije.

Tudi v sistemu FRAGMAT DUO PLUS je potrebna parna zapora na spodnji strani, da vodna para iz stavbe ne more difundirati v sestavo in navlažiti toplotne izolacije.

Za vse vrste stavb

Sistem FRAGMAT DUO PLUS je zaradi svoje izpopolnjenosti primeren za poslovne, upravne, šolske, zdravstvene, hotelske in stanovanjske stavbe (bloke in hiše) grajene po najstrožjih standardih oz. najvišjih zahtevah. S funkcionalnostjo, zanesljivostjo in lepim zunanjim izgledom (bel prodec ali ozelenitev) je prepričal že mnogo uporabnikov. Mogoče tudi vas?

info@fragmat.si | 03 734 45 00 | Spletna stran

Vodilni ponudnik termoizolacij, hidroizolacij in ploskovnega ogrevanja na slovenskem trgu.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekKoronavirus znižal položnice za elektriko, a za koliko?
Naslednji članekKavna usedlina ne sodi v odtok – uporabite jo na vrtu
info@fragmat.si | 03 734 45 00 | Spletna stran

Vodilni ponudnik termoizolacij, hidroizolacij in ploskovnega ogrevanja na slovenskem trgu.

Urednica portala MojPrihranek.si

1 komentar

  1. strokovni krovci pravijo: “Obstajata dve vrsti ravnih streh; tiste, ki puščajo, ter tiste, ki bodo..”

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.