Zagotovljena dodatna sredstva, spodbude za socialno šibke znova na voljo

Po tem ko je Eko sklad zaprl javni poziv 86SUB-SOCOB21 Nepovratne finančne spodbude socialno šibkim občanom za zamenjavo starih kurilnih naprav z novimi kurilnimi napravami na lesno biomaso v stanovanjskih stavbah, so prvega aprila naznanili, da se poziv zaradi spremenjenih okoliščin ne zapira, kot je bilo objavljeno dne 28. marca 2022. Zaradi zagotovljenih dodatnih sredstev poziv tako ostaja odprt.

100-odstotna nepovratna spodbuda za najšibkejše

V okviru poziva se dodeljuje nepovratna spodbuda v višini 100% upravičenih stroškov investicije in sicer za:

  • novo kurilno napravo na lesno biomaso, ki zagotavlja toploto centralnemu sistemu ogrevanja (kotel na lesno biomaso), ali
  • novo enosobno kurilno napravo na lesno biomaso, namenjeno zlasti ogrevanju prostora, v katerega je postavljena, vključno s štedilniki s posredno ogrevano pečico ali brez nje;

Nov javni poziv prinaša višjo spodbudo pri enosobnih kurilnih napravah, saj se spodbuda dodeli v višini 4.000 EUR za peletne kamine z vodnim toplotnim prenosnikom in po novem tudi za vse druge enosobne kurilne naprave na lesno biomaso z vodnim toplotnim prenosnikom, ki bodo priklopljene na centralno ogrevanje (za te je bila spodbuda do sedaj 2.000 EUR).

Upravičenci

Upravičene osebe na tem javnem pozivu pa so tisti, ki so na dan vložitve vloge na Eko sklad prejemniki denarne socialne pomoči in lastniki oz. skupaj z enim oz. več družinskimi člani, ki so upoštevani pri ugotavljanju materialnega stanja upravičene osebe v odločbi CSD solastniki stavbe, kjer se bo investicija izvedla.

Vir: Eko sklad

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekZdaj je čas za lastno sončno elektrarno
Naslednji članekKomarji so že tu: Izdelava komarnikov je preprosta
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.