Strma streha terja posebno pozornost

Naklon strehe je treba vselej prilagoditi okolju, v katerem stoji stavba. Glede na naklon, strehe delimo na ravne, položne in strme. Prve imajo naklon do 5 stopinj, druge med 5 in 30 stopinj, tretje, strme strehe, pa nad 30 stopinj. Strme strehe so značilne za alpski svet, kjer so vplivi okolja razmeroma močni in zato je pomembno, da je izdelana natančno in iz kakovostnih materialov.

V alpskem svetu je skozi vse leto razmeroma veliko padavin. Večji naklon strehe je na tem območju nujno potreben, saj omogoča hitrejše odtekanje vode. V zimskem času večji naklon omogoča, da sneg hitreje zdrsne s strehe in se hitreje odtaja. S tem, ko sneg ne ostaja dolgo na strehi, se zmanjša tudi možnost zamakanja.

Če so neposredno pod streho urejeni bivalni prostori, je dobra toplotna izolacija strme strehe nujna. Seveda pa streha ne zagotavlja ustreznega udobja, če ni kakovostno izdelana iz kakovostnih materialov. Inovativna gonilna sila in vodilni proizvajalec na področju toplotne izolacije na špirovcih je podjetje Bauder. Ponašajo se s širokim izborom bitumenskih folij in večfunkcionalnih elementov z integriranimi toplotnimi, zvočnimi in protipožarnimi rešitvami.

Sestava strme strehe

Kritina je tista, ki je prva zaščita pred zunanjimi vplivi. Pod kritino se nahaja drugi vodonosnik. Podstreha, podkritje ali podložna folija tu nastopajo kot druga zaščitna plast pred vlago in vremenskimi vplivi. Ščitijo pred vdorom vode v strešno konstrukcijo in izolacijo. Sledi toplotna izolacija. Ta je izjemno pomembna za prihranek pri energiji vpliva na višino stroškov ogrevanja. Tretja plast je parna zapora. Zagotovljena mora biti pri vsaki strešni konstrukciji, če želimo preprečiti prodiranje vlage iz notranjosti v toplotno izolacijo. Let tako lahko preprečimo nastanek plesni in gnilobe zaradi kondenzacije vlažnosti zraka v prostoru. Z vlažnostjo toplotne izolacije se znatno zmanjša izolacijska učinkovitost.

Kakovostna streha je ključ do udobja

Ne glede na to, ali se lotevate sanacije strehe, rekonstrukcije ali postavljate streho pri novogradnji, se je treba zavedati, da je streha vremenskim vplivom najbolj izpostavljen del stavbe. Vsak vložek v streho se obrestuje. Zagotavlja namreč večje prihranke pri ogrevanju (in poleti pri hlajenju) prostorov, udobje (varuje pred nastankom plesni in gnilobe na strešni konstrukciji) ter občutek varnosti.

Si želite tudi vi oddahniti in reči, da ste si ‘končno uredili varno streho nad glavo’? Sistemske rešitve tako za sanacijo strehe kot za novogradnje, vse od folij za podkritje, ločilnih plasti, parnih zapor, do izolacij in vsega potrebnega pribora, ponuja podjetje Bauder, družinsko podjetje, ki velja za sinonim za kakovostne in varne, obstojne, gospodarne in trajnostne strehe.

tomo.znidarsic@bauder.si | 041 729 331 | Spletna stran

Podjetje Bauder Vam nudi strokovno svetovanje kot tudi proizvode za tesnjenje, izolacijo, ozelenitev in tako ponudi varne rešitve projektantom, arhitektom in vsem, ki se ukvarjajo z streho.

tomo.znidarsic@bauder.si | Spletna stran

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekNakup toplotne črpalke: ste preverili, ali ima ustrezne lastnosti?
Naslednji članekNovosti na področju polnilnih postaj za električna vozila in dinamičnega upravljanja
bauder logo
tomo.znidarsic@bauder.si | 041 729 331 | Spletna stran

Podjetje Bauder Vam nudi strokovno svetovanje kot tudi proizvode za tesnjenje, izolacijo, ozelenitev in tako ponudi varne rešitve projektantom, arhitektom in vsem, ki se ukvarjajo z streho.

Nadja Jurca
tomo.znidarsic@bauder.si | Spletna stran

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.