Naraven, zdrav in ekološki gradbeni material

Moški nanaša ilovnate omete na steno

Ilovica ali glina je prvi in najbolj zdrav naravni gradbeni material v zgodovini človeštva. Čeprav nam ob prvi asociaciji na misel pride nekaj starega in morda celo siromašnega, to sploh ne drži. Ilovica je namreč zelo zdrava in ekološka. Zaradi modernih strojnih načinov obdelave ilovice pa je sam videz ilovnatih ometov lahko tudi zelo moderen. 

Prednosti ilovice 

Ilovica ima to posebno lastnost, da uravnava količino vlage v bivalnih prostorih in na ta način zagotavlja enakomerno vlažnost zraka. Sprejme lahko do kar 30-krat več vlage kot drugi podobni gradbeni materiali. Predstavlja naraven in ekološki material, saj ji ne dodajamo kemičnih dodatkov. Možna je 100 % reciklaža tudi po 50. letih. 

Ilovnati ometi na steni blizu okna

Ilovica predstavlja odlično možnost za vse, ki okolje postavljajo na prvo mesto. Sestavljena je iz povsem naravnih materialov – peska, gline in mulja. Glina ugodno vpliva na naše zdravje, saj nase veže toksine in nevtralizira neprijetne vonjave. Posebna značilnost ilovnatih ometov pa je ta, da imajo nizek ogljični odtis – okolje postavimo na prvo mesto! 

Načini uporabe 

Ilovnate omete lahko uporabimo v najrazličnejše načine. Primerni so za uporabo v prav vseh bivalnih prostorih. Uporabimo jih lahko na primer pri urejanju podstrešij v bivalne prostore, kjer se odlično izkaže sposobnost uravnavanja količine vlage. Ilovnat granulat lahko uporabimo za lesene predelne stene, iz ilovice pa lahko ustvarimo celo zbita tla. Primerna je tudi za fasade in kopalnice. 

Hiša z odrom okoli fasade

Zaupajte strokovnjakom 

Ilovnati ometi zahtevajo natančnost, zato je delo dobro prepustiti strokovnjakom. Ti namreč poskrbijo za dobro pripravo podlage, da se zagotovi dober oprijem na celotni površini. Sloj mora biti enakomerno nanešen in v pravi debelini, kar uspe le strokovnjakom. V podjetju Igoton vam bodo z veseljem priskočili na pomoč in zagotovili vrhunsko opravljeno storitev. 

anton.donosa@siol.net | +386 (0)41 604 991 | Spletna stran

Igoton je prvi ter edini specializiran izvajalec ilovnato-glinenih strojnih ometov v Sloveniji.

Prejšnji članekTrije novi vavčerji podjetniškega sklada
Naslednji članekZ oktobrom nižje subvencije za menjavo starih kurilnih naprav
anton.donosa@siol.net|+386 (0)41 604 991| Spletna stran

Igoton je prvi ter edini specializiran izvajalec ilovnato-glinenih strojnih ometov v Sloveniji.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.