Marles podpisal pogodbo za gradnjo prizidka k OŠ Ig

V Marlesu letošnje izjemno uspešno poslovno leto zaključujejo s še eno podpisano pogodbo za gradnjo javnega objekta, in sicer gre za pogodbo za izgradnjo prizidka k osnovni šoli Ig pri Ljubljani. Obenem se bo v sklopu pogodbenih aktivnosti izvedla tudi delna rekonstrukcija obstoječe osnovne šole, ki zajema 696 kvadratnih metrov uporabne površine. Novogradnja bo v celoti potekala na 1079 kvadratnih metrih, v okviru katerih je 648 kvadratnih metrov namenjenih montažni gradnji, ki je zaupana našemu podjetju.

Prizidek bo grajen v skladu z novo področno zakonodajo, ki v izolaciji objekta predvideva pretežni delež lesa oz. naravnih materialov. V konkretnem primeru bo le ta presegel 75 odstotkov, kar zagotavlja najvišjo spodbudo Eko sklada, in sicer 400 Eur za m2 neto ogrevane površine. Zasnova vrhunskega nizkoenergijski oziroma skoraj ničenergijskega objekta predvideva maksimalno 16 kWh/m2a potrebne toplote za ogrevanje sedmih  velikih učilnic, ene male učilnice in treh kabinetov. V pritličju novega prizidka bo tudi zobna ordinacija, prostori stare zobne ordinacije pa se namenijo povečanju večnamenskega prostora z jedilnico.  Rekonstrukcija obstoječe jedilnice in obstoječega dela stavbe je predvidena v času poletnih počitnic 2018, izgradnja prizidka pa se načrtuje po izvedbi teh del. Ob dokončanju vseh del bo imela šola 16 matičnih učilnic, 9 predmetnih učilnic, 5 specialnih predmetnih učilnic, 2 mali učilnici in 14 kabinetov.

 

Les in naravni materiali so smernica, ki jim v zadnjih letih občina Ig sledi pri naložbah v ekološko in zdravo bivalno okolje, predvsem za šolske objekte. Zgodba uspešnega vlaganja v lesene javne objekte se je na Igu začela že leta 2013, ko je našemu podjetju bila zaupana izgradnja novega 12-oddelčnega visoko-učinkovitega  nizkoenergijskega vrtca zgrajenega na ključ. Podpis nove pogodbe za gradnjo prizidka in rekonstrukcijo osnovne šole v tej občini v Marlesu razumemo kot potrditev zadovoljstva investitorja s kakovostno izvedbo takratne investicije občine Ig. Kot je povedal župan občine Ig, Janez Cimperman, želi lokalna skupnost  z vlaganjem v lesene javne objekte, kakršni so leseni vrtci in šole, najmlajšim nuditi najsodobnejši koncept bivanja, ki temelji na trajnostnih smernicah z izbiro naravi in otrokom prijaznih gradbenih materialov. 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.