Lumar hiše s sončno elektrarno

Na sejmu Dom 2017 so kot prvi slovenski proizvajalec montažnih hiš standardno ponudili bivanjske rešitve prihodnosti – skoraj ničenergijske hiše. Naredili pa so še korak naprej in tehnologiji skoraj ničenergijske hiše dodali tudi sončno elektrarno.

Lumar 2020+

Že danes vam zagotavljajo, da bo hiša izpolnjevala zahteve energijske učinkovitosti skoraj ničenergijskih stavb, z dodatno vgradnjo sončne elektrarne pa lastnik ne bo izpolnil le zahtev glede obnovljivih virov energije, ampak bo brez stroškov za električno energijo. Z nadgradnjo s sončno elektrarno bo hiša postala plusenergijska, saj sama pokrije vse potrebe po električni energiji (ogrevanje, sanitarna voda, razsvetljava, električni avtomobil …). Njihovi strokovnjaki bodo sončno elektrarno zastavili glede na vaše potrebe po električni energiji, lokacijo in velikost strehe. S sončno elektrarno tako že od prvega dne bivanja ne boste imeli stroškov za električno energijo, na dolgi rok ne boste odvisni od gibanja cen električne energije, sočasno pa boste z zmanjšanjem izpustov ogljikovega dioksida poskrbeli za okolje.

 

Hiša proizvede več energije, kot je porabi

Pripravili so izračun in grafični prikaz količin električne energije, potrebne za delovanje hiše Primus-D 137, ki prikazuje potrebe po električni energiji in tudi njeno pričakovano proizvodnjo. Ocenjena skupna poraba električne energije na leto znaša 4.700 kilovatnih ur, pri čemer gre 1.200 kilovatnih ur za ogrevanje prostorov in sanitarne vode, 3.500 kilovatnih ur pa za delovanje stavbe. Če vgradimo 5,4-kilovatno sončno elektrarno, pa lahko proizvedemo 5.940 kilovatnih ur električne energije, kar pomeni, da hiša proizvede 1.240 kilovatnih ur električne energije več, kot je porabi za svoje delovanje.

 

Tako lahko na primer že danes s presežkom električne energije polnimo električni avtomobil, rešitev, ki so jo v Lumarju nakazali že leta 2016, ko so skupaj s podjetjem BMW Group Slovenija in znamko BMW i združili moči pri konceptu trajnostnega bivanja in mobilnosti.

 

Predstavljen koncept Lumar 2020 je vizija in odgovor podjetja Lumar na okoljske izzive prihodnosti. Z nakupom hiše Lumar že danes dobite tehnologijo prihodnosti z visoko kakovostjo bivanja, nizkimi obratovalnimi stroški in dolgoročnim ohranjanjem vrednosti investicije.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.