Izolirana garažna vrata – da ali ne?

garažna vrata
Photo by stevepb on Pixabay

Garažna sekcijska vrata, ki jih sestavljajo izolativni paneli, prinašajo veliko prednosti. V nadaljevanju predtavljamo 5 glavnih.

1. Udobje

Garažna vrata, ki imajo vgrajeno izolacijo, garažo spreminjajo v dodatno sobo, pa naj bo to delavnica, prostor, kjer lahko ustvarjate, se rekreirate (če v garaži uredite fitnes sobo) ali le hranite avto, motor oziroma katero drugo vozilo na varnem. Poleg tega, da bo prostor ohranjal prijetno temperaturo v hladnem delu leta, se ob poletni vročini ne bo pregreval in tako bo tudi preostali del hiše, ki se drži garaže, manj izpostavljen vročini.

2. Prihranki

Že ptički čivkajo o energetski učinkovitosti stavb. Izolirana garažna vrata v tem čpogledu pomenijo pomembno pridobitev in prinašajo prihranke pri ogrevanju in hlajenju, še posebej, če je garaža del hiše oziroma je soba nad njo.

3. Manj hrupa

Kot navajajo pri podjetju Crawford, priznanem proizvajalcu garažnih in industrijskih vrat, izolirana garažna vrata absorbirajo vibracije, do katerih prihaja pri odpiranju in zapiranju vrat, kar zagotavlja tišje delovanje, pleg tega pa bo tudi manj hrupno, če bo v vrata priletela sosedova žoga.

4. Trpežnost

Izolacijski sloj je običajno iz poliestirena ali poliuretanske pene, ki tvori rigidno plast v središču panela in zagotavlja pomembno ojačitev. Takđna vrata so bolj odporna na vremenske vplive in mehanske poškodbe, kar jim zagotavlja daljšo življenjsko dobo.

5. Varnost

Vrata, ki so ojačana, nudijo tudi boljšo zaščito vašemu vozilu.

Ko torej kupujete nova garažna vrata, imejte v mislih, da je bolje odšteti kakšen evro več in namestiti kakovostna vrata, ki so hkrati tudi izolativna, saj vam bo to prineslo prihranke in večjo varnost.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekVeste, kateri odpadki NE sodijo v odtok?
Naslednji članekOpravila na vrtu v avgustu

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.