Energetsko učinkovito sanirana telovadnica POŠ Vrtojba tudi uradno predana v uporabo

V sredo, 14. oktobra 2015, je bila s priložnostno slovesnostjo, ki so jo oblikovali otroci iz vrtca, učenci POŠ Vrtojba in Športni klub Prodance Šempeter, še uradno v uporabo predana energetsko učinkovito sanirana telovadnica Podružnične šole Vrtojba.

V okviru projekta je bila izvedena toplotna izolacija ovoja stavbe ter zamenjavo kritine in vseh zunanjih oken ter vrat na šolski telovadnici. S tem bo po predvidevanjih dosegla 76 % prihranek energije, kar letno znaša 10.000 EUR.

Spomnimo: Telovadnica v Vrtojbi ni zadostovala minimalnim zahtevam pravilnika o učinkoviti rabi energije za stavbe. Zaradi tega se je Občina Šempeter-Vrtojba odločila za energetsko sanacijo objekta in na javnem razpisu za izvajalca del izbrala GP Jarše d.o.o. Pogodbena vrednost del je 184.379,83 EUR. Operacijo delno financira Evropska unija iz Kohezijskega sklada z nepovratnimi sredstvi v višini 85 % upravičenih stroškov operacije.

Dodatno je bila v telovadnici z varčnejšo zamenjana tudi razsvetljava, in sicer v okviru projekta Obnovljivi viri energije v primorskih občinah, ki je financiran iz sredstev Švicarskega prispevka in v projekt vključenih občin. S sredstvi iz proračuna pa je bilo v okolici telovadnice urejeno še odvodnjavanje.

 
Avtor: Mateja Poljšak Furlan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.