Tesla bo zgradil gromozansko 300-megavatno baterijo v Avstraliji

Gromozanska baterija Victorian Big Battery Megapack bo zgrajena v bližini mesta Geelong, kar je približno 70 km izven Melbourna. Vsebovala bo kapacitete do kar 300 megavatov in 450 megavatov-ur shranjevanja energije. Ta baterija bo kar trikrat večja od originalnega 100 megavatnega sistema, ki ga je Tesla pred tremi leti zgradil v južni Avstraliji.

Instalacija naj bi se odprla konec leta 2021. Geelong je bil izbran zaradi svoje odlične lokacije, saj je obdan z različnimi proizvajalci energije. Programska oprema instalacije bo stalno odločala, kje je energija najbolj potrebna. Instalacijo bo plačalo francosko podjetje za obnovljivo energijo Neoen, ki že vodi največjo avstralsko tovarno solarne energije.

Lokalni prebivalci bodo za uporabo baterije plačali v svojih položnicah. Projekt v južni Avstraliji pa je pokazal, da bodo te položnice dejansko nižje. Ta projekt bo izredno pomemben za lokalni trg z obnovljivo energijo, saj bo baterija delovala kot dodatna shramba za vetrno, sončno in drugo obnovljivo energijo, ki ni vedno proizvedena takrat, ko jo potrebujemo.

Uspeh Teslinega projekta v južni Avstraliji je navdihnil vlade po vsem svetu, da so pričele razmišljati o ogromnih baterijah za shranjevanje energije. Ta plat podjetja bo morda kmalu tako pomembna kot avtomobilska. Vsekakor se ujema z misijo podjetja. Predsednica podjetja Robyn Denholm pravi, da ljudje ob imenu Tesla pomislijo na vozila, ki so sicer res fantastična, toda misija podjetja je pospešiti prehod sveta k obnovljivi energiji.

How Tesla Battery Farms Changed the Lives of Australians

VIRNew Atlas
Prejšnji članekPlačate paleto drv, dobite pa ..
Naslednji članekPoznate postopek menjave upravnika?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.