Največja fotovoltaična elektrarna na Japonskem pričela z obratovanjem

Japonska korporacija Kyocera je na zagnala največjo fotovoltaično elektrarno na Japonskem. Elektrarno, ki je postavljena na morju, so poimenovali Kagoshima Nanatsujima in ima nazivno moč 70 megavatov.

Korporacija Kyocera se je za izpeljavo projekta združila še s šestimi drugimi podjetji, ki delujejo na področju sončne energije. Podjetje upa, da bo nova morska fotovoltaična elektrarna Kagoshima Nanatsujima vzor za ostalo Japonsko in da bo obnovljiva sončna energija postala trend in stalnica za japonsko pridobivanje energije v prihodnosti – predvsem z ozirom na katastrofo v Fukušimi leta 2011.

Kagoshima Nanatsujima sončna elektrarna je svoja vrata odprla zaradi spremenjenih tarif za fotovoltanično energijo, ki jih je vlada sprejela julija 2012. Sicer bi bila izgradnja elektrarne finančno preveč rizična in neprofitabilna investicija. “S pomočjo države je bila izvedba projekta mogoča,” je povedal predstavnik za javnost iz podjetja Kyocera. 


Domačini, študentje in turisti si že lahko ogledajo novo elektrarno, sestavljeno iz 290.000 fotonapetosnih panelov. Cilj elektrarne ni le zagotavljati čisto energijo, temveč tudi ozaveščati javnost o številnih prednostih obnovljive energije med ljudmi.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.