Mercedes z lastnimi hišnimi baterijami

Pred kratkim smo poročali o baterijah Tesla Powerwall maloprodajne vrednosti preračunanih 3.150 evrov, ki lahko shranijo do deset kilovatnih ur električne energije. Ker so bile baterije razprodane v zgolj nekaj urah, se je v nadvse zanimivo področje odločilo vstopiti tudi podjejte Daimler, ki je bolj poznano po svojih vozilih Mercedes-Benz.

Prvotno so bile te baterije razvite za električna vozila, sedaj pa lahko te uporabljajo tudi gospodinjstva za proizvodnjo lastne električne energije iz obnovljivih virov.

 

Baterije podjetja Daimler za gospodinjstva imajo kapaciteto 2,5 kilovatnih ur in so modularne, kar pomeni, da jih lahko skupaj povežemo do največ osem enot s skupno zmogljivostjo 20 kilovatnih ur.

Hišno baterijo z logotipom Mercedes-Benza lahko kupci prednaročijo že danes, in sicer z obiskom spletne strani na povezavi bit.ly/Mercedes-Benz-Battery. Maloprodajna cena novosti žal ni bila razkrita, kljub temu pa številni poznavalci pričakujejo, da bo novost dostopna širšemu krogu uporabnikov, sicer je malo možnosti za njen uspeh.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.