EDF Renewables in Shell z investicijo v elektrarne na veter ob obali New Jerseyja

Območje kjer nameravata podjetji postaviti vetrne elektrarne ima potencial za pridelavo 2.500 megavatov vetrne energije. Podjetji EDF Renewables North America in Shell New Energies US LLC (Shell) sta v sredo sporočili, da sta ustanovili skupno podjetje Atlantic Shores Offshore Wind, LLC, v katerem ima vsako polovični delež. Ustanovili sta ga, da bosta lahko skupaj razvijali zakupno območje OCS-0499 znotraj območja za vetrno energijo v New Jerseyju (New Jersey Wind Energy Area – WEA).

Zakupno območje ima potencial za pridelavo približno 2500 megavatov (MW) vetrne energije ob obali, kar zadosti potrebam skoraj milijona domov. Transakcija potrebuje še odobritev regulatorjev, gradnja pa je odvisna od pozitivne končne odločitve za naložbo.

Sporočilo za javnost vključuje multimedijske vsebine. V celoti si ga lahko ogledate tukaj: https://www.businesswire.com/news/home/20181219005737/en/

Zakupno območje obsega 74.200 hektarjev površine približno 13 kilometrov od obale Atlantic Cityja na kontinentalni polici U.S. Outer Continental Shelf (OCS). Na tem območju so vetrni viri močni in nespremenljivi, voda je relativno plitka, v bližini pa so večja središča s potrebami po elektriki.

“V Shellu imamo drzne ambicije za razvoj našega segmenta obnovljive energije in v ameriškem priobalnem vetru vidimo velik potencial,” je dejala Dorine Bosman, podpredsednica oddelka za razvoj vetrne energije v Shellu. “Pridobitev tega velikega območja v New Jerseyju dopolnjuje naš uspešen vstop v Massachusetts in obstoječe poslovanje na področju obnovljivih virov. Zaradi naše močne znamke in močnega globalnega položaja lahko svojim strankam nudimo več čistejše energije.”

“Projekt je v skladu s ciljem skupine EDF, da bo podvojila kapaciteto obnovljive energije na 50 gigavatov na svetovni ravni do leta 2030. Hkrati utrjuje ambicije EDF Renewables, da bi bogate izkušnje na evropskem trgu morske vetrne energije uporabil na razvijajočem se ameriškem trgu,” je komentiral Tristan Grimbert, predsednik in glavni izvršni direktor severnoameriške podružnice EDF Renewables. “Ob zniževanju stroškov morskih vetrnih elektrarn se ameriška morska vetrna industrija hitro razvija ob močni podpori tako na zvezni ravni kot na ravni posameznih zveznih držav. Industrija je v dobrem položaju, da bo prek zaposlovanja in priložnosti v dobavni verigi znatno prispevala h gospodarstvu New Yorka in New Jerseyja.”

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.