Čas je za samooskrbo s sončno energijo!

Sončne celice na veliki površini

Rastoče cene energentov so mnoge pripravile do premisleka o uporabi sončnih celic, s katerimi bi se njihov račun za elektriko krepko zmanjšal. Samooskrba je idealen cilj vsakega gospodinjstva, saj le na tak način lahko zmanjšamo naš vpliv na okolje in odvisnost od zunanjih razmer.

Kaj je samooskrba s sončno energijo?

Samooskrba s sončno energijo je proizvajanje lastne električne energije z mikro sončno elektrarno, ki je priključena na notranjo nizkonapetostno električno inštalacijo objekta in s katero pokrivamo lastno porabo električne energije. Namenjena je tako gospodinjstvom kot malim poslovnim odjemalcem. Največja navidezna moč, ki je lahko oddana v omrežje prek merilnega mesta, na katerega notranjo inštalacijo stavbe je priključena naprava za samooskrbo, je 80% priključne moči objekta.

Sončne celice na ravni strehi hiše

Kako deluje?

Sistem je zgrajen na sistemu neto meritev. To pomeni, da gospodinjstvo postavi elektrarno, ki je namenjena pokrivanju lastnih potreb, viški in manjki pa se uravnavajo prek omrežja, ki deluje kot neke vrste shranjevalnik energije, tako da ni motenj pri oskrbi z energijo. V primeru, da proizvedemo več energije, kot je porabimo, se viški oddajo v omrežje in obratno.

Pri tem se pri obračunu električne energije upošteva tista količina električne energije (kWh), ki predstavlja razliko med prevzeto in oddano delovno električno energijo (kWh), odčitano na istem merilnem mestu ob zaključku obračunskega obdobja, kar je konec koledarskega leta. Zaradi tega je ključnega pomena skrbno načrtovanje velikosti elektrarne, ki bo čim bolj natančno ustrezala vašim potrebam po energiji.

Sončne celice na manjši stavbi

Izberite strokovnjake na tem področju

Izdelava in montaža sončne elektrarne je lahko zahteven proces, zato je smiselno, da delo prepustite izkušenim strokovnjakom. V podjetju E-PROJEKT d. o. o. imajo dolgoletne izkušnje iz področja samooskrbe s sončno energijo, zato vam lahko nudijo kakovostno svetovanje in izdelavo. Prevzemite nadzor nad energijo v vašem domu in poskrbite za enegetsko neodvisnost!

info@e-projekt.si | Spletna stran

Podjetje E-Projekt se ukvarja s projektiranjem elektroenergetskih objektov ter izvajanjem gradenj na ključ. Izvajamo gradnje vseh vrst obnovljivih virov električne energije, kogeneracije, transformatorske postaje, daljnovode ter nudimo zaščito daljnovodov s sistemom LiSa®.

Prejšnji članekPoceni oblačila, a za visoko ceno
Naslednji članekCena zlata in srebra – kako lahko fizično srebro in zlato kupite bistveno bolj ugodno?
Logotip
info@e-projekt.si| Spletna stran

Podjetje E-Projekt se ukvarja s projektiranjem elektroenergetskih objektov ter izvajanjem gradenj na ključ. Izvajamo gradnje vseh vrst obnovljivih virov električne energije, kogeneracije, transformatorske postaje, daljnovode ter nudimo zaščito daljnovodov s sistemom LiSa®.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.