BISOL v jesen vstopa z rekordnim polletjem

Slovenski proizvajalec fotonapetostnih modulov nadaljuje z rekordnimi rezultati. V prvem polletju letošnjega leta so proizvedene količine za kar 47 % presegle tiste iz (pred tem) rekordnega prvega polletja 2012 oz. za 58 % tiste iz lanskega prvega polletja.

Tradicionalno močnim trgom zahodne Evrope, v katerih ima skupina BISOL Group dominanten, nekje tudi dvoštevilčen tržni delež (predvsem Italija, Beneluks, tudi Francija, Velika Britanija, Švica), se vedno bolj pridružujejo novi evropski (Baltik – predvsem Estonija, Skandinavija) ter svetovni (Bližnji in Daljni vzhod) trgi. V drugi polovici leta se bo razpršenost prodaje še dodatno povečala, saj bo izpeljana tudi največja enkratna dobava v zgodovini Skupine – 58 MW za belorusko državno naftno družbo.

 

Skupina BISOL Group je več kot 99 % celotne proizvodnje izvozila, kar BISOL uvršča med slovenske družbe z največjim deležem izvoza. Poslovanje je tudi finančno uspešno, saj je EBITDA Skupine v prvi polovici leta presegel 4 milijone evrov, kar je za skoraj 50 % več kot v istem obdobju lani.

 

Predsednik uprave skupine BISOL Group, dr. Uroš Merc, pravi: »Turbulentnim časom smo se uspeli uspešno prilagoditi, večino naše proizvodnje prodamo na trge, kjer spodbud za fotovoltaiko praktično ni več. V mednarodnem prostoru smo uspeli še dodatno utrditi našo blagovno znamko, okrepiti sodelovanje z najpomembnejši distributerji ter energetskimi družbami. Prepričan sem, da bo tudi druga polovica leta podobno uspešna in z optimizmom zremo v prihodnost.«

 

Skupina BISOL Group

BISOL Group je edini slovenski proizvajalec visokokakovostnih fotonapetostnih modulov in nosilnih konstrukcij za sončne elektrarne, ki je prisoten na več kot 64 tržiščih sveta in je vodilni domači izvajalec sončnih elektrarn na ključ. Vodilni svetovni strokovnjaki v skupini nenehno dvigajo industrijske standarde, zato je z njihovimi inovativnimi rešitvami, ki zagotavljajo najvišje dolgoročne energijske izplene, zelena energija postala privlačnejša in v primerjavi s konvencionalnimi viri energije stroškovno učinkovitejša kot kadar koli prej. Svoje mednarodno poslovanje skupina vodi iz predstavništev v Belgiji, v Franciji, v Italiji in v Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske. V vseh korakih proizvodnega procesa skupina BISOL Group deluje v skladu s pridobljenimi mednarodnimi standardi kakovosti ISO 9001, ISO 14001 in OHSAS 18001. Z letno proizvodno zmogljivostjo v idealnih razmerah pripomorejo k zmanjšanju več kot 85.500 ton emisij CO2 na leto. Vizija skupine je s stalnim investiranjem v tehnologijo, razvojem inovativnih proizvodov in povečevanjem donosnosti naložb v fotovoltaiko ustvariti čistejše okolje in v prihodnosti zagotoviti energetsko neodvisnost.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.